Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli tarhana çorbası, beğeneceğiniz bir çorbadır. Yazın yaptığınız tarhana ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer evde tarhana yapmadıysanız, merak etmeyin hazır olarak kolaylıkla bulabilirsiniz. Hatta pazarda köylülerden ev tarhanası bile alabilirsiniz. Bu şifa dolu çorbayı kış aylarında evinizden eksik etmemenizi tavsiye ederiz. Tarhana çorbasını çok farklı şekillerde pişirme şansınız var. Şehriyeli tarhana çorbası bunlardan sadece biri. Severek, beğenerek çorbayı içeceğinizi umuyoruz. İsterseniz çorbayı pişirmeye başlayalım. Akşam yemeğinde sıcacık ikram edebiliriz. Hepinize kolay gelsin.


Şehriyeli tarhana çorbası için gereken malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tepeleme tarhana
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Şehriyeli tarhana çorbası nasıl yapılır?


Önce tarhanayı biraz suyla birlikte ıslatın. Böylece pişerken topaklaşma yapmaz. Yaklaşık 15-20 dakika böyle beklesin. Daha sonra tencerede zeytinyağını kızdırın. Buna rendelenmiş sarımsakları koyarak hafifçe kavurun. İçine domates salçasını koyarak salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Buna rendelenmiş domatesleri ilave edin ve bir süre kısık ateşte pişirin. Daha sonra tencereye takribi olarak soğuk su ilave edin. Kabarttığınız tarhanayı da suyuyla birlikte içine koyun. Bu arada sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbanın tuzunu da bu aşamada koyun. Tencereye en son tel şehriyeleri de koyarak çorbanızı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tarhana çorbası kaynadığında pişmiş olacak, bu esnada tel şehriyelerde pişer. Sıcak olarak çorba keselerine aldığınız şehriyeli tarhana çorbasını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Şehriyeli Tarhana Çorbası Yorumları

soru

Sediye

05 Eylül 2018 Çarşamba

Eşim şehriyeli tarhana çorbasını çok seviyor ve bende hergün olmasada sık sık şehriyeli tarhana çorbasını yapıyorum.Ama bir türlü annemin çorbası gibi kıvamında olmuyor yani tadı ya çok tuzlu oluyor ya salçası fazla olyuor yada yağı fazla oluyor bu yüzdende eşim pek beyenmiyor. Acaba ben ne yapsam tadı tam kıvamında olur?

Cevap yaz
cevap

Ceren naz

06 Eylül 2018 Perşembe

5 yemek kaşığı tepeleme tarhana 1 çay bardağı tel şehriye 2 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı Bu malzemeleri eksiksiz olarark yaparsanız tadı tam kıvamında olur. Çünkü bu tarif doğru olarak verilmiştir. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun. Saygılar

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Antep Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifi

Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifi

Güncel

Tavuklu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6