Kıymalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Kıymalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Domates Çorbası

Kıymalı domates çorbası, lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakan, herkesin severek yiyebileceği bir çorba tarifidir. Diğer çorba çeşitlerinin yanı sıra içinde bulunan sebzeler ile daha lezzetli ve vitamin deposu olan bu çorba çeşidinin içine kıyma da eklenmektedir. Bu sebepten dolayı demir oranının da oldukça yüksek seviyede olması, bu çorbayı oldukça besleyici ve sağlıklı bir hale getirmektedir. Hem doyurucu hem de hafif bir kıvama sahip olmasından dolayı oldukça avantajlı bir çorba çeşididir. Yapımıyla da oldukça kolay ve pratik olmasından dolayı herkesin evinde zaman kaybı yaşamadan basit bir şekilde yapabileceği bir tarif olma özelliğine sahiptir. İşte bu kadar güzel, lezzetli ve pratik olan kıymalı domates çorbasının yapılışını beraber inceleyelim:

Kıymalı Domates Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 100 gram yağsız kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı ılık su
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay bardağı ılık su

Kıymalı Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine sıvı yağ konularak ısıtılır ve içine kıyma eklenerek pişirilmeye başlanır. Kıyma kavrulduktan sonra ocağın altı kısılır ve içine domates salçası eklenerek bir süre karıştırılır. Daha sonra domatesler soyulup rendelenerek kıymalı harcın içine konularak kısık ateş üzerinde iyice pişirilir. Ardından isteğinize ve zevkinize göre kuru nane, karabiber ve bir tutam tuz atarak tüm malzemeler tadını alana kadar karıştırılır. Daha sonra ılık suyu bu malzemelerin içine koyarak kaynamaya bırakın. İyice kaynayıp rengini alan suyun içine arpa şehriyelerinizi de ekleyerek kıvam bağlayıcı olarak da bir tatlı kaşığı un ve ılık suyu iyice karıştırıp eriterek çorbanızın içine ekleyin. Yaklaşık olarak yarım saat boyunca kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakın. İsteğinize göre kaşar peyniri rendesi veya maydanozla süsleyip görselliğini arttıracağınız kıymalı domates çorbanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Valih

26 Temmuz 2024 Cuma

Kıymalı domates çorbası yaparken kıymanın tam olarak ne kadar kavrulması gerektiğini nereden anlayabilirim? Domateslerin rendelenmesi sırasında kabuklarını tamamen soymak gerekli mi? Bu çorbayı yaparken kaşar peynirini hangi aşamada eklemeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Valih,

Kıymalı domates çorbası yaparken kıymanın tam olarak kavrulup kavrulmadığını anlamak için kıymanın rengini ve dokusunu gözlemleyebilirsin. Kıyma tamamen kahverengi bir renk aldığında ve suyunu salıp tekrar çektiğinde kavrulmuş demektir.

Domateslerin rendelenmesi sırasında kabuklarını tamamen soyman zorunlu değil, ancak çorbanın daha pürüzsüz bir kıvamda olmasını istiyorsan kabukları soymak iyi bir fikir olabilir.

Kaşar peynirini çorbanın servis aşamasında, çorba kaselere konduktan sonra eklemen en iyisi olacaktır. Bu şekilde peynir hemen eriyerek çorbaya hoş bir lezzet katacaktır.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Roka Çorbası Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Roka Çorbası Tarifi Tarifi ve Malzemeleri