Mahluta Çorba Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Mahluta Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorbası

Mahluta çorbası, mercimek ve pirinçten yapılan son derece besleyici bir çorbadır. Ayrıca kimyon ve kişniş de ilave edildiğinden baharat sevenler için iyi bir alternatiftir.

Mahluta Çorbasının Malzemeleri

  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 su bardağından az kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Çeyrek limonun suyu
  • Tuz ve karabiber

Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, ince kıydığımız soğanı bir tencere içinde zeytinyağında kavuralım. Tencerenin kapağını kapatıp biraz bekleyelim. Arada bir tencerenin kapağını açıp karıştırarak tekrar kapatalım. Böylece soğanların yumuşamasını sağlayalım. Çok küçük doğradığımız sarımsakları da ekleyip tekrar kavuralım.

Karışıma tavuk suyunu ekleyip kaynatalım. Kaynadıktan sonra kırmızı mercimek ve pirinci de ekleyelim. Karabiberi, tuzu ve kişnişi de ilave edip mercimeklerin tamamen şişmesini sağlayacak şekilde yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim.

Servis Aşaması

Çorbamızı kaselere alalım. Üzerine limon suyu sıkarak kimyon serpelim. İsteğe bağlı olarak yanında bir dilim limon ile servis yapalım. Çorbamız hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mahluta çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde besleyici ve ısıtıcı bir seçenek olarak tercih edilir. İçeriğindeki mercimek, protein ve lif açısından zengindir, bu da çorbanın doyurucu olmasını sağlar. Ayrıca, kişniş ve kimyon gibi baharatlar, çorbanın aroma ve lezzetini artırırken sindirim sistemine de faydalıdır. Tavuk suyu yerine sebze suyu kullanarak, çorbayı vejetaryen bir seçenek haline getirebilirsiniz. Mahluta çorbası, Ortadoğu mutfağının karakteristik özelliklerini yansıtan, lezzetli ve sağlıklı bir çorbadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Taştekin

23 Temmuz 2024 Salı

Bu çorbayı yaparken soğanları kavurup kapağı kapatmam gerektiğini öğrendim, ama soğanlar tamamen yumuşayana kadar ne kadar süre beklemeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Taştekin, soğanları kavurduktan sonra kapağı kapatıp yumuşamaları için genellikle 10-15 dakika kadar beklemek yeterli olur. Orta ateşte ara sıra karıştırarak soğanların tamamen yumuşadığını ve şeffaflaştığını gözlemleyebilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çorba Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri