Sarı Mercimek Çorbası Sarı mercimek çorbası, soğuk kış günlerinde sıklıkla tercih edilen ve besleyici özellikleriyle ön plana çıkan bir tariftir. Protein açısından zengin olan sarı mercimek, çorbanın hem lezzetini artırır hem de besleyici değerini yükseltir. Sabahçı lokantalarının vazgeçilmez menülerinden biri olan bu çorba, hazırlanması kolay ve lezzeti özel bir yemektir. Malzemeler tam olduktan sonra, çorbanın kıvamı tam istediğiniz gibi olacaktır. Ancak mercimek pişerken dikkatli olmalısınız; bazen suyunu çabuk çektiğinden, çorbanın dibi tutabilir. Bu nedenle başında beklerseniz daha iyi olur. Şimdi hep birlikte çorbayı pişirmeye başlayabiliriz. Kolay gelsin. Sarı Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Sarı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? İlk önce sarı mercimek güzelce yıkanmalıdır. Çorbayı yapacağınız tencerenin içine sıvı yağ koyarak ocağın üzerine alın. Buraya ayıklanmış ve doğranmış olan kuru soğanı, havuç ve patatesi ekleyin. Malzemeleri sotelemeye başlayın. Bu malzemeleri biraz irice doğrayabilirsiniz. Sonra sarı mercimekleri ekleyerek 1-2 dakika çevirin. Daha sonra içine sıcak suyu ya da tavuk suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Çorbanın tuzunu da ekleyebilirsiniz. Mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeniz gerekiyor. Daha sonra çorbayı ister kevgirden süzün, isterseniz el blenderi kullanarak iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmeniz gerekir. Çorbayı bu şekilde kenarda bekletin. Bu arada sarı mercimek çorbasının içine koyacağınız sosu hazırlayın. Başka bir tencerenin içinde tereyağını eriterek unu biraz kavurun. Arzu edenler içine 1 tatlı kaşığı salça da ekleyebilir. Bu isteğe bağlıdır. Daha sonra hazırlanan çorbayı bu sosla buluşturun. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirerek ocağın altını kapatabilirsiniz. Sarı mercimek çorbasını kaselere koyabilirsiniz. Bunların üzerine tavada tereyağında kızdırdığınız nane ve toz kırmızı biberden dökün. Konuklarınıza ikram edeceğiniz bu çorbayı herkes beğenecektir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
|