Tavuk Çorbası Yapılışı Tavuk çorbası, oldukça besleyici ve lezzetli bir çorbadır. Karabiber ile tatlandırıldığında tadına doyum olmayan bir çorbadır. Özellikle çocuklar için mükemmel bir seçenek olan tavuk çorbasını çok seveceksiniz. Biraz zahmetli bir çorba olmasına rağmen sonucun mükemmel olması sebebi ile sıkça tercih edilen bir çorba türüdür. Tavuk Çorbası Malzemeleri Tavuk Suyu İçin:
Çorbası İçin:
Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır? Tavuğu bol su ile yıkayın. Yıkadıktan sonra basınçlı bir tencereye tüm tavuk suyu malzemeleri ile birlikte koyup yarım saat kadar haşlayın. Tavuk piştikten sonra tavuğu süzerek ayrı bir yere alın. Tavuk soğuduktan sonra kemiklerinden ayırıp küçük küçük didikleyin. Farklı bir tencerede yumurta, yoğurt ve una 2 su bardağı su ilave ederek güzelce çırpın. Ocağın altını açın ve karışım koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kıvamını alan karışıma tavuk suyundan bir miktar ekleyip kıvamını ayarlayın. Su kaynadıktan sonra didiklediğiniz tavukları, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra ocağı kısarak çorbanızı 10 dakika kadar ufak ufak kaynamaya bırakın. Küçük bir tavada tereyağı ile kırmızı toz biberi kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanızın üzerine gezdirerek servis yapın. Çorbanız hazır. Afiyet Olsun. |
Koçakalp
23 Temmuz 2024 SalıBu tavuk çorbası tarifini denedim ama yoğurt karışımını yaparken yumurtalar kesildi, neyi yanlış yapmış olabilirim?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıKoçakalp, yoğurt karışımının kesilmesi genellikle karışımın sıcak malzemelerle aniden temas etmesinden kaynaklanır. Yoğurt ve yumurta karışımını çorbaya eklerken, önce karışıma yavaşça sıcak çorba suyundan ekleyerek ılıştırmalısın. Bu şekilde karışımın kesilmesini önleyebilirsin. Ayrıca, sürekli karıştırarak eklemek de önemli. Bir dahaki sefere bu yöntemi deneyebilirsin, umarım sorunun çözülür!