Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli tavuk çorbası, geleneksel çorbalarımızdan biridir. Her evde mutlaka pişirilmiş ve sevilen bir çorbadır. Özellikle kış aylarında gribin salgın olduğu dönemlerde hemen terbiyeli tavuk çorbası yapmaya girişiriz. Çünkü gribin en iyi ilacıdır. Tavuk, bu çorbada, yemeklerde, ızgarada, hatta salatada bile kullanılan bir besindir. Terbiyeli tavuk çorbası genellikle tavuk göğüs etinden yapılır. Ancak isteyenler tavuk but etinden de yapabilir. Tavsiyemiz tavuk göğüs etini kullanmanızdır. Bu çorbayı özel günlerinizde giriş yemeği olarak tercih edebilirsiniz. Balık dışındaki tüm ana yemeklerle birlikte mükemmel bir uyum sağlar. Şimdi gelelim bu lezzetli çorbanın yapımına. Hepinize kolay gelsin.

Terbiyeli Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3-5 adet tane karabiber
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yeteri kadar tuz
  • Yaklaşık 1,5 litre su
Terbiye İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su
Terbiyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamızın yapımına tavuk göğsünü haşlamakla başlayalım. Tencerenin içine tavuk göğsünü ve suyu koyun. İçine biraz tuz atarsanız tavuk daha lezzetli haşlanır. Bunu orta ateşin üzerinde yaklaşık 20 dakika kadar haşlayın. Daha sonra tavuk göğsünü kevgirin içine alarak soğutun. Ardından göğüs etini ayıklayın ve ince lifler şeklinde ayırın.

Şimdi çorbayı pişireceğiniz tencereye tavuk suyunu ve tavuk etlerini koyun. Eğer su az gelirse içine biraz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ocakta kaynayan karışımın içine tel şehriyeleri ilave edin. Çorbanın içine yağ ilave etmedik. Çünkü tavuk yeterince yağını salıyor. Siz de yağ koyarsanız, çorbanız çok yağlı olabilir.

Başka bir yerde yumurta sarısı ve suyu iyice çırpın. Küçük bir tavanın içinde tereyağı ve unu hafifçe kavurun. Bunu çırptığınız yumurta sarısı içine dikkatlice ağır ağır ilave edin. Bunu çorbayla buluşturmak için, önce kepçeyle azar azar terbiyenin içine çorbadan koyun. Eğer birden koyarsanız çorbanız kesilebilir. Terbiyenin hepsini tavuk çorbasıyla karıştırınca, içine tuzunu ilave ederek 3 dakika kadar tıkırdatın. Daha sonra ocağı kapatın. Terbiyeli tavuk çorbası kısa bir süre dinlenince sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Terbiyeli tavuk çorbasını daha da zenginleştirmek isterseniz, içine haşlanmış sebzeler ekleyebilirsiniz. Havuç, kereviz veya patates gibi sebzeler çorbanıza farklı bir lezzet katacaktır. Ayrıca, çorbanızın üzerine doğranmış taze maydanoz veya dereotu serperek görsel ve lezzet açısından zenginleştirebilirsiniz. Çorbanızın yanında limon dilimleri servis etmek de iyi bir fikirdir.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çorbanın Yanına Ne Yapılır?

Çorbanın Yanına Ne Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ezogelin Çorba Kalori Oranı

Ezogelin Çorba Kalori Oranı

Güncel

4 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

4 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Misket Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Misket Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

1 Kase Çorba Kaç Kalori?

1 Kase Çorba Kaç Kalori?

Çorba Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri