Çabuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çabuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çabuk Çorba, Çorbalar hem lezzetli hem de kalorisi düşük, sulu bir yemek olması sebebiyle oldukça faydalıdır. Kilo vermek istediğiniz zamanlarda çıkaracağınız diyet listesinin en başında yer alması gereken şey çorbalardır. Çorbaların kilo verme etkisinin olması dolayısıyla pek çok kişi öğünlerinde çorbaya yer vererek bolca tüketmektedir. Çorbaların içine koyduğunuz malzemelere göre, tavuk çorbası, mantar çorbası, domates çorbası ya da farklı şekillerde isimlendirmektedirler. Çorba yaparken kendi istediğiniz malzemeleri kullanarak farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Çorbayı kendiniz yapabileceğiniz gibi marketlerde satılan çabuk çorbalardan da alabilirsiniz. Çabuk çorba zaten içeriği hazılanmış ve toz haline getirilmiş olarak kullanıma hazır şekilde satılmaktadır. Siz sadece çorbanıza su ekleyerek karıştırmalı ve kaynadıktan sonra altını kapatmalısınız. Eğer isterseniz çorbanıza salça ya da extra baharatlar takviye edebilir ya da limon sıkabilirsiniz.

Çabuk çorba ise her şeyi hazır olarak bardak çorba şeklinde satılmaktadır. Bu bardak çorbaları ocakta kaynatmanıza gerek yoktur. Bir bardağa çorbanın çekilmiş hali olan tozu boşaltınız. Üzerine sıcak su ekleyip karıştırınız. Ardından bardak çorbanızı sıcak sıcak içebilirsiniz. Bardak çorba yapımı oldukça kolay ve hızlı olduğu için çabuk çorba denilmektedir. Çabuk çorbanızı ise her yerde her zaman yiyebilirsiniz. Eğer çalışıyorsanız masada işlerinizi yaparken bir yandan da çorbanızı yudumlayarak açlığınızı biraz da olsa geçiştirebilirsiniz. Öğrenciyseniz yine sınav zamanlarında enerjinizi toplamak ve zamandan tasarruf etmek amacıyla da çabuk çorba sizin için çok ideal olacaktır. Sevdiğiniz çorbalardan alabileceğiniz gibi farklı lezzetleri de deneyebilirsiniz. Tavuklu, mantarlı, sebzeli, domatesli her çeşidi olan bu çorbalar sizin çantanızdan ve mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken baş malzemelerden olacaktır. Çabuk çorbalar su ile karıştığınızda kaynamadan nasıl özdeşleşecek diye düşünmeyin çünkü oldukça kıvamı yoğun ve lezzetlidir. Sindiriminin de kolay olması çorba tüketmeniz için bir başka önemli noktadır. Eğer siz daha sıcak çabuk çorba denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Hem lezzetli olması hem de size zaman kazandırması nedeniyle seveceğinize eminim.

Çabuk Çorba Yorumları

soru

Egemen Tay

03 Eylül 2018 Pazartesi

Üniversitede sınav haftasında çabuk çorba pratik olarak tükettiğim bir besindir. Ancak artık eskisi gibi lezzet almıyorum. Annemin çorbalarından sonra tadı oldukça yavan geliyor. Sizce tereyağı ve naneyi kavurarak çabuk çorbaya eklesem tadı güzel olur mu?

Cevap yaz
cevap

Damla

19 Eylül 2018 Çarşamba

Hazır çorbaların içerisinde bir miktar nane bulunsa da sonradan eklemeniz halinde tadını bozmaz. Aksine tadını daha da güzel yapar. Ancak bunun için tereyağını iyice erittikten sonra içerisine katmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde nane tadını salacaktır. Ayrıca isteğe göre kekik ya da zencefil de ekleyebilirsiniz.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası ve Malzemeleri

Külüklü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Külüklü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Besleyici Bebek Çorbaları Nelerdir?

Besleyici Bebek Çorbaları Nelerdir?

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Çorbası Kaç Kalori?

Brokoli Çorbası Kaç Kalori?

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6