Kuru Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kuru Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru tarhana çorbası, başlangıçta oldukça emek gerektiren bir çorbadır. Her şey bitip, kuru tarhana kavanozlara doldurulunca, yapması kolay, yemesi bir o kadar lezzetlidir. Kış aylarının vazgeçilmezidir.


Kuru Tarhana Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı kuru tarhana
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tablet tavuk suyu veya taze tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Kuru Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelikle uygun büyüklükte derin bir tencereye yağı koyup eritiyoruz. 1 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Ben karabiber, nane ve pul biberi yağı ve salçası ile yakarak yapıyorum daha güzel oluyor. Dilerseniz suyunun koyduktan sonra da koyabilirsiniz. Bebeğiniz için yapıyorsanız, salçasını, yağını çok az koyun ve baharat kullanmayın. Eriyen yağ ve salçaya karabiber, pul biber ve naneyi koyup sos hazırlar gibi pişiriyoruz. Üzerine 3 yemek kaşığı kuru tarhanayı koyup, karıştırıyoruz. Tarhanayı tencerenin dibine tutturmaya özen göstermelisiniz. Tarhananın topaklanmaması için üzerine çok az soğuk su ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Tarhana çorbası yapımında sürekli karıştırmak çok önemlidir. Çünkü tarhana çok çabuk topaklanabilen bir çorbadır. Daha sonra kullandığınız tarhananın ölçüsüne göre sıcak suyu ilave edin. 3 yemek kaşığı tarhanaya 3 su bardağı su koyabilirsiniz. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kuru tarhana çorbası kaynadıktan sonra tablet tavuk suyunu veya taze tavuk suyunu ilave edin. Taze tavuk suyu kullanacaksanız eğer, çorbaya koyacağınız sıcak suyu koyacağınız tavuk suyu kadar eksik koyarsanız, çorbanızın kıvamı çok sulu olmayacaktır. Yani 1 su bardağı tavuk suyu kullanacaksanız, sıcak suyu 3 bardak değil, 2 bardak koymanız gerekiyor. Diğer taraftan çorbanıza koyacağınız sarımsağınızı havanda iyice ezin ve kaynayan çorbanıza ilave edin. 10 dakika kadar kısık ateşte çorbanızı kaynatmaya devam edin. Kokusu ve kıvamı istediğiniz gibi olunca ocağı kapatabilirsiniz. Kuru tarhana çorbası bekledikçe koyulaşan bir çorbadır. Pişer pişmez sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Kuru Tarhana Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Herle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Herle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorbanın Yanına Ne Yapılır?

Çorbanın Yanına Ne Yapılır?

Güncel

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6