Çorba Tarifleri ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri

Çorba tarifleri ile sevdiklerinize çeşitli ve sağlıklı çorbalar hazırlayabilirsiniz. Çorba, yemek kültürümüzün vazgeçilmez öğelerindendir. Akşam yemeklerinde ve özellikle Ramazan aylarında başlangıç olarak tercih edilen çorbalar, sindirim açısından da oldukça faydalıdır. Yemek öncesi tüketilen çorba, hem genel sağlık hem de sindirim sistemi için yarar sağlar.

Yeşil Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Tuz, kırmızı pul biber ve karabiber

Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil mercimekleri temizleyin ve suyun altında iyice yıkayın. Uygun büyüklükte bir tencereye yeşil mercimekleri alın ve üzerine sıcak su ilave edip kaynatın. Mercimekler yumuşayınca ocağın altını kapatın ve bekletin. Ayrı bir çorba tenceresi alın ve içine tereyağını ekleyin. Ocağın altını orta ısıda açın ve kuru soğanı ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı tereyağı ile kavurun ve içine salçayı ilave edip kavurun. Yeteri kadar kavrulan salçanın üzerine baharatları ve tuzu ekleyin. Diğer tarafta beklemekte olan yeşil mercimekleri suyu ile çorba tenceresine alın. Çorba kaynamaya başladığında erişteleri tencerenin içine alıp kaynatmaya devam edin. Eğer bu aşamada suyu az gelirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Erişteler hamur olmayacak şekilde piştikten sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 avuç pirinç
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 su bardağı su

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası için öncelikle yoğurdu ve unu bir tencerenin içine alın. Üzerine bir tane yumurta kırın ve az miktar su ilavesi yapıp mikser ile çırpın. Kıvamı gelmiş olan karışımın üzerine 5 su bardağı su ilave edin ve tel çırpıcı ile karıştırın. Ocağın üzerine tencereyi alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başladığında içine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçleri ekleyip ocağın altını kısın. Pişmiş olan çorbanın tuzunu ilave edip karıştırın ve sosunu hazırlamaya geçin. Çorbanın sosu için öncelikle tavaya tereyağını ekleyip ısıtın. Yağın rengi değişince kuru nane ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırlanmış olan çorbanın üzerine sosu kepçe ile gezdirin. Çorbayı ılık veya sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Bamya Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gr çiçek bamya (Kuru)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz ve su

Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Bamya çorbasının hazırlanması biraz zahmetli olmaktadır. Öncelikle kuru olarak aldığınız bamyaların sap kısımlarını kesip temizleyin. Avucunuzun içine alın ve ufalayarak tüylerinin dökülmesini sağlayın. Eğer bu işlem elinizi acıtırsa bamyaları bir bezin arasına sararak da yapabilirsiniz. Tüyü dökülmüş olan bamyaları bir tencerenin içine alın ve üzerine su ilave edin. Bir tane limonu yıkadıktan sonra dörde bölün ve tencerenin içine haşlamaya bırakın. Bamyalar yumuşayana kadar kaynatılır ve bu aşamada kaşık ile karıştırmamaya özen gösterin. Haşlanmış olan bamyaları kevgirin içine alın ve iplerinden çekerek çıkarın. Tane tane olan bamyaları bir tabağın içine alın ve çorbanın diğer malzemelerini hazırlamaya geçin. Etleri küp şeklinde doğradıktan sonra çorba tenceresinin içine alın. Yağ ilavesi yapmadan kısık ateşte kavurun. Etlerin rengi değişince tencerenin içine yağ ilave edin ve etleri kavurmaya devam edin. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve minik şekilde doğrayıp etlerin yanına alın. Soğanlar şeffaflaşınca üzerine domates ve biber salçasını ilave edip kavurun. Akabinde su ilavesi yapılır ve etler yumuşayana dek pişirilir. Etler yumuşadıktan sonra ise bamyalar tencereye ilave edilir. Limon suyu, tuz ve baharatlar da eklenip kısık ateşte birkaç dakika kaynatılır. Çorbanın suyu eğer az gelmiş ise sıcak su ilavesinde bulunabilirsiniz. Pişmiş olan bamya çorbasını sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Domates Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz ve karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane kuru soğan

Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domates çorbası sağlıklı çorba çeşitlerinden bir tanesidir ve hazırlanması da bir o kadar kolaydır. Domates çorbasını hazırlamak için öncelikle domateslerin kabuklarını yıkayın ve bir kasenin içine rendeleyin. Çorbanın pişeceği tencereye tereyağını ilave edip eritin. Üzerine de ince kıyım yapılmış soğanları ve sarımsakları ekleyip iyice kavurun. Soğanlar yumuşayınca tencerenin içine rendelenmiş domatesleri ekleyin ve kavurun. Domateslerin rengi değişince malzemelerin üzerine tavuk suyu ve normal sıcak suyu ilave edip karıştırın. Orta ısıda çorbayı kaynatın. 10 dakika kadar malzemeleri kaynatın ve sürenin ardından tuz ile baharatları ilave edin. Mikser ile çorbayı çekin ve içine bir su bardağı kremayı ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Domates çorbasını servis tabaklarına alın ve sıcak iken üzerine kaşar peyniri rendesi yapıp servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Vesile

17 Mayıs 2024 Cuma

İki yıllık ilişkimden sonra sevdiğim İnan’la evlendim. Çöm zorluklara göğüs gerdik ve atlattık. Ben daha önce çok yemek yapın birisi olmadığım için yeni yeni öğreniyorum. Eşim çorba içmeyi çok seviyor ve yemeklerden önce mutlaka bir kase çorba içmek istiyor. Bunun im bana güzel ve farklı çorba tarifleri verir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Elbette, öncelikle yeni evliliğiniz için tebrik ederim! Eşinizin çorba sevdasına hitap edecek birkaç tarif önerebilirim:

1. Mercimek Çorbası:
- Malzemeler: Kırmızı mercimek, soğan, havuç, patates, salça, tereyağı, tuz, karabiber, su veya et suyu.
- Yapılışı: Soğanı ve havuçu kavurun, mercimek ve patatesi ekleyin. Üzerine su veya et suyunu ekleyip kaynatın, en son blendır ile pürüzsüz hale getirin.

2. Tarhana Çorbası:
- Malzemeler: Tarhana, domates salçası, tereyağı, et suyu veya su, tuz, karabiber.
- Yapılışı: Tereyağında salçayı kavurun, üzerine su veya et suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra tarhanayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak pişirin.

3. Ezogelin Çorbası:
- Malzemeler: Kırmızı mercimek, bulgur, pirinç, soğan, sarımsak, domates salçası, tereyağı, nane, pul biber, tuz, et suyu veya su.
- Yapılışı: Soğanı ve sarımsağı kavurun, salçayı ekleyip karıştırın.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Patlıcan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

8 Aylık Bebek Çorbaları

8 Aylık Bebek Çorbaları

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri