Tavuklu Şehriye Çorbası Tavuklu şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan, kolayca hazırlanabilen ve oldukça lezzetli bir çorba çeşididir. Tavuklu şehriye çorbasını arzu ederseniz et ile de hazırlayabilirsiniz, ancak şehriyeli çorbalara en güzel tat veren malzemelerden biri tavuk etidir. İçinizi ısıtacak bir çorba tarifi arıyorsanız, tavuklu şehriye çorbasına göz atabilirsiniz. Gerekli Malzemeler
Tavuklu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır? Tavuklu şehriye çorbasını hazırlamaya tavuk etini yıkayıp temizleyerek başlayın. Temizlenmiş olan tavuk etini uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine alın. Orta ateşte çorbayı kaynayana dek pişirin. Bu aşamada tavuk etinin üzerine tuz serpiştirirseniz daha lezzetli olacaktır. Yaklaşık 15 dakika kadar tavuk etini haşlayın ve sürenin sonunda eti tencerenin içerisinden çıkarın. Haşlanmış ve yumuşamış olan tavuk etini sıcak iken didiklemeye başlayın. Eğer et soğumuş ise didiklenmesi zor olacaktır. Böyle durumlarda eti küp şeklinde de doğrayabilirsiniz. Çorba tenceresinin içerisine yağ ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine alıp yağı ısıtın. Sivri biberleri yıkayın ve ortadan ikiye kesip iç kısımlarını temizleyin. Temizlenmiş biberleri ince kıyım olacak şekilde doğrayıp tencerenin içerisine alın. Biberler yumuşayınca iki adet domatesi rendeleyip tencereye ilave edin. Tahta kaşık ile malzemeleri karıştırıp yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Domates salçasını sosun içerisine ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin ve tencerenin içerisine haşlanmış tavuk suyunu ilave edin. Tavuk suyu tencerede kaynamaya başladığında karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin. Bir çay bardağı şehriyeyi kaynamakta olan suyun içerisine ilave edip pişirin. Şehriyeler tam olarak yumuşamadan önce çorbanın içerisine önceden haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin. Tavuk eti ve şehriyeleri birkaç dakika daha kaynatın. Bu aşamada şehriyelerin çok fazla pişmemesine özen gösterin. Eğer şehriyeler fazla pişerse şişip lapa haline gelebilir ve bu da çorbanın hoş bir görüntü vermemesine neden olur. Bunu önlemek için birkaç taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Hazır hale gelmiş olan tavuklu şehriye çorbasının üzerine yıkanmış ve ince kıyım yapılmış maydanozları serpiştirin. Ardından yarım limon suyunu çorbanın içerisine ilave edip karıştırın. Eğer evinizde taze limon bulunmuyor ise onun yerine iki adet küçük limon tuzu da kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz limon yerine sarımsak da tercih edebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur. Sarımsak ve limonun faydaları birbirine oldukça yakındır ve çok faydalı besinler olduklarından dolayı yemeklerinizde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan tavuklu şehriye çorbasını servis tabaklarına alıp sıcak olarak sunum yapın. Afiyet olsun. |
İlliyyun
19 Temmuz 2024 CumaSoğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba için en iyi tarif bu mu? Tavuk eti yerine başka bir et kullansak tadı nasıl olur, denediniz mi? Ayrıca şehriyelerin lapa olmaması için başka bir öneriniz var mı?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaMerhaba İlliyyun,
Bu tarif soğuk kış günlerinde içinizi Isıtacak bir çorba için gayet uygun görünüyor. Tavuk eti yerine dana eti veya kuzu eti de kullanabilirsiniz; her iki et de çorbaya farklı ve zengin bir lezzet katacaktır. Ancak, dana eti biraz daha uzun sürede pişeceği için pişirme süresini buna göre ayarlamalısınız. Şehriyelerin lapa olmaması için ise, çorba piştikten sonra şehriyeleri ekleyip sadece bir iki dakika daha ocakta bırakmak yeterli olacaktır. Bu şekilde şehriyeler fazla pişip lapa olmayacak ve çorbanızın tadı bozulmayacaktır.
Afiyet olsun!