Sütlü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sütlü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Çorbası, Zengin yemek kültürüne sahip ülkemiz de çok çeşitli et yemekleri, tava, fırın yemekleri, sulu veya kuru yemekler ve bol miktarda çorba çeşidi bulunur. Mercimek çorbası, ezogelin çorbası, yoğurt çorbası, yayla çorbası, şehriye çorbası, patates çorbası, tavuk çorbası, kremalı mantar çorbası, arabaşı, çorbası, paça, işkembe çorbası, kremalı sebze çorbası, kabak çorbası gibi yüzlerce çorba çeşidi bulunmakta. Çorbalar yemeklerin kurtarıcı aperatif olduğu gibi tek başına da doyurucu ve çok besleyici özelliğe de sahiptir. Çorba, kremalı, terbiyeli, bol baharatlı, sirkeli, bol sarımsaklı ve sütlü yapılarak lezzetlerine değer katılır. Bebeklerin ek gıdaya geçişlerinde çorba çeşitleri kullanılır, 4. Aydan itibaren bazı çorbaların tüketilmesine izin verilerek bu çorba çeşitleri bebek büyüdükçe artmaya devam eder. Yani çorba içerisinde çok malzeme bulundurduğu için çok faydalı ve doyurucu özelliği ile tüm yaş guruplarının tercihinin başındadır. Yöresel çorbalarımızın çeşitlerinden faydalandığımız gibi yabancı kültürlerin bazı çorba çeşitleri de ülkemizde yapılarak, yöresel hale getirilmeye başlamıştır, fakat ülkemiz insanları damak tatları sayesinde bu çorbaları baharat, sarımsak ve terbiyeleme yöntemi ile çok daha lezzetli hale getirmişlerdir. Çorbalara çok yakışan süt ile yapılan bir çorba tarifini sizlerle paylaşalım.

Sütlü Patates Çorbası Malzemeleri
  • 5 adet patates
  • 1.5 bardak süt
  • 1 fincan un
  • 1 çay kaşığı muskat
  • Pul biber
  • 3 bardak su
  • 1 yumurta sarısı
  • Nane kurusu
  • Tere yağı
  • Tuz
Sütlü Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Patatesler derin bir tencerede haşlanır, soyulur ve püre kıvamında, parçalayıcı bir robot yardımıyla ezilir. Ezilen patatesler temiz bir tencereye eklenir, kısık ateşe alınarak üzerine 3 bardak su ilave edilir. Püre kıvamının açılması sağlanır, başka bir kapta, süt, un tuz, muskat, yumurta sarısı eklenerek terbiyesi hazırlanır. Hazırlanan terbiyeye çorbadan bir kepçe alınarak hafif ısısı artırılır, daha sonra tüm terbiye çorbamızın içinde bulunduğu tencereye yavaş yavaş, dökülür. Karıştırılarak 10 dakika pişirilir. İsteğe bağlı içerisine sarımsak da eklenebilir. Bir tavada tereyağı eritilerek içerisine bul biber eklenir, kızdırılır ve çorbanın üzerinde gezdirilir. Mis gibi sütlü patates çorbamız hazır.

Afiyet olsun.

Sütlü Patates Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri