Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası, Çorba herkesin sofrasında hemen hemen her gün bulunan yemek çeşitlerindendir. Çok çeşitli çorba çeşitleri vardır. Sebze çorbası, tavuk çorbası, mercimek çorbası, ezogelin çorbası gibi çok çeşitli çorba türleri vardır. Çorbalar baharat, krema ve terbiye yöntemleri ile daha lezzetli hale getirilebilir. Bol sarımsaklı yenmesiyle bilinen paça çorbası ise en lezzetli ve en sağlıklı çorba gruplarındandır. Paça çorbası tarifinden bahsedelim.

Paça Çorbası Malzemeleri
  • 500 gram kelle
  • 500 gram paça eti
  • Tuz
  • 1 çay bardağı un
  • Pul biber
  • Su
  • Sirke
  • Sarımsak
Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye alınan kelle 45 dakika haşlanır daha sonra süzülerek etlerinden ayrılır. Etler küçük küçük doğranır, başka bir tencerede un ve haşlamadan alınan bir bardak su karıştırılır. Bu karışım, diğer kalan kelle suyuyla karıştırılır ve içerisine kelle etleri eklenir, sirke ve sarımsak konulan çorba, 5 dakika daha pişirilir. Başka bir tavada yağ ve pul biber yakılarak çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Paça Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflatan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflatan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tutmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tutmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Güncel

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası

Güncel

Bezelye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bezelye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri