Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye çorbası, her mutfağın kurtarıcı çorbasıdır. Farklı türde şehriyelerle hazırlanabilir; arpa şehriye, tel şehriye ya da yıldız şehriye kullanabilirsiniz. Hem domatesli ve salçalı, hem de beyaz terbiyeli olarak pişirilebilir. Görüyorsunuz, oldukça çeşitli hazırlama yöntemleri mevcut. Yaz aylarında taze ve lezzetli domateslerle hazırladığınız çorbaya kimse hayır diyemez. Sizler için hazırladığımız domatesli şehriye çorbası tarifini paylaşıyoruz. Umarız hoşunuza gider. Haydi, bu lezzetli çorbayı birlikte yapalım. Kolay gelsin.

Şehriye Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet iri kırmızı domates
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-7 dal maydanoz
  • Normal su ya da et suyu
  • Yeteri kadar tuz

Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın malzemeleri arasında salça kullanmadık çünkü yazın domateslerin rengi çorbamızı renklendirmeye yeterli oluyor ve daha lezzetli bir çorba yapabiliyoruz. Önce domatesleri yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş domatesleri çorbayı pişireceğiniz tencereye alın ve tereyağını ekleyerek pişirmeye başlayın. Domatesler suyunu çekince içine su ya da et suyu ekleyin. Malzemeler kaynayınca arpa şehriyeleri ilave edin. Arada karıştırarak kısık ateşte şehriyelerin pişmesini sağlayın. İçine tuzunu eklemeyi unutmayın. En son ocaktan indirmeden önce şehriye çorbasının üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyebilirsiniz. Servis kaselerine alarak sevdiklerinize bu lezzetli şehriye çorbasını ikram edin. Arzu ederseniz küçük kare doğranmış ve fırınlanmış ekmeklerle birlikte sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ünlem

12 Temmuz 2024 Cuma

Domatesleri pişirirken suyunu tam olarak çekiyor mu? Çorbanın lezzeti için salça eklememek gerçekten yeterli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ünlem,

Domatesler pişerken genellikle suyunu çeker, ancak tam olarak çekip çekmemesi birkaç faktöre bağlı olabilir. Domateslerin cinsi, tazeliği ve pişirme süresi gibi etkenler bu durumu etkileyebilir. Çorbanın lezzeti konusunda ise salça eklememek bazı tariflerde yeterli olabilir. Taze ve kaliteli domatesler kullanıldığında, doğal lezzetleri çorbanın tadını zenginleştirebilir. Ancak, daha yoğun bir tat arıyorsanız, az miktarda salça eklemeyi düşünebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize bağlı bir tercih.

Selamlar,
[Senin İsmin]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri