Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası, yaz kış demeden sofralardan eksik olmayan ve yediden yetmişe herkesin beğenerek tükettiği çorba çeşitlerinden bir tanesidir. Kısa sürede hazırlanabilen, pratik ve masrafsız bir çorbadır. Hazmı oldukça rahattır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu için tam bir şifa kaynağıdır. Kışın üzerine limon sıkılarak tüketilmesi gribe, nezleye ve soğuk algınlığına oldukça iyi gelir. O nedenle genç, yaşlı ve çocuk demeden her yaş gurubunun tüketmesi gereken çorbalardan biridir. Tercihe göre ister terbiyeli ister sade olarak hazırlanabilir. İçerisine konulan şehriye bir nevi küçük taneli makarnadır. Şehriyenin de kendi içinde birçok çeşidi vardır. Tel, arpa ve yıldız şehriye bunlara birer örnektir. Özellikle çorbalarda çeşni olarak çok kullanılır. Tel şehriyeli tavuk çorbası da bunlardan bir tanesidir. İçerisinde şehriye ve tavuk olduğu için oldukça doyurucudur. O nedenle tek başına bir öğün olarak tüketilebileceği gibi akşam yemeklerinde ana yemek öncesi de tüketilebilir.


Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 litre su
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • Yarım demet maydanoz

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?


Tel şehriyeli tavuk çorbası için öncelikli olarak tavuk göğsünün haşlanması gerekir. Tavuk göğsü iyice yıkandıktan sonra derin bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 25-30 dakika kaynadıktan sonra çatal ile kontrol edilir ve pişmişse ocaktan alınır. Tavuk suyu çorbada kullanılmadan önce mutlaka süzgeçten geçirilmelidir. Süzüldükten sonra ayrı bir tencereye alınır. Tavuk soğuduktan sonra. Ok ince olarak didiklenir. Havucun ve patatesin kabuğu soyularak rendenin ince tarafıyla ile rendelenir. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca içerisine önce didiklenmiş tavuklar ilave edilir. Yaklaşık 5-6 dakika kaynadıktan sonra rendelenmiş havuçlar ve patatesler ilave edilir. Son olarak tek şehriye ve tuz ilave edilerek çorba kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Şehriyeler pişince şişmeye başlayacaktır. Çorbanın hazır olup olmadığı bu püf noktasından anlaşılabilir. Yaklaşık 9-10 dakika bu çorbanın pişmesi için ideal bir süredir. Açık renk çorba sevmeyenler dilerse içerisine domates rendesi ilave ederek çorbayı renklendirebilir. Tel şehriyeli tavuk çorbası piştikten sonra ocaktan alınır. Ilınması için bir süre oda sıcaklığında bekletilir. Daha sonra çorba kaselerine pay edilir. Diğer bir yandan maydanozlar saplarında ayrılarak iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Üzerine bir tutam maydanoz serpilerek sunum yapılır. Tel şehriyeli tavuk çorbası hazır.

Afiyet Olsun.

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Yorumları

soru

Nalan

04 Ekim 2018 Perşembe

Sürekli olarak kış aylarında grip ve soğuk algınlığı problemi yaşıyordum. Bir arkadaşım grip ve nezleye tel şehriyeli tavuk çorbasının çok faydalı olduğunu söyledi. Acaba tel şehriyeli tavuk çorbası girip ve nezlenin geçmesinde etkili mi? Ayrıca bu çorba sıcak mı yoksa ılık mı tüketilirse soğuk algınlığı daha hızlı geçer?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Güncel

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi Oktay Usta

Sütlü Çorba Tarifi Oktay Usta

Yaz Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6