Gendime Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Gendime Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gendime Çorbası

Gendime çorbası, Anadolu mutfağının en eski ve lezzetli çorbalarından biridir. Bu çorba, zengin içeriği ve besleyici özellikleri ile bilinir. Gendime çorbası, özellikle çocuklar ve yaşlılar için oldukça faydalıdır. Sofralarınıza farklı ve sağlıklı bir lezzet katmak istiyorsanız, bu çorbayı denemenizi tavsiye ederiz.

Gendime çorbasının en güzel özelliklerinden biri, birçok yemeğin yanına yakışmasıdır. Misafirleriniz için yaklaşık bir saat içerisinde hazırlayabileceğiniz bu çorba, sıcak olarak tüketildiğinde lezzetini en iyi şekilde verir. Üzerine ekleyeceğiniz nane, çorbaya farklı bir aroma katacak ve lezzetini artıracaktır. Bu yüzden naneyi serpmeyi unutmayınız.

Gendime Çorbası Malzemeleri

  • Bir su bardağı kadar kuru fasulye
  • Bir su bardağı buğday
  • Bir bardak nohut
  • Yarım çay bardağı un
  • Bir su bardağı yoğurt
  • 100 gram tereyağı
  • Bir miktar su ve tuz
  • Karabiber ve üzeri için nane kurusu

Gendime Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulye, nohut ve buğdayı ayrı ayrı en az bir gün önceden bolca yıkayarak su içerisine koyunuz. Daha sonra bu malzemelerin suyunu iyice süzerek, ayrı ayrı iyice yumuşayana kadar haşlayınız. Haşlanan malzemeleri bir çorba tenceresine alarak, üzerini biraz geçecek kadar su ekleyiniz.

Bu aşamada, küçük bir kap içerisine yoğurt koyarak, malzemelerde belirtilen miktarda un ekleyiniz ve yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpınız. Kıvam alan bu unlu yoğurdu, yavaş yavaş çorba tenceresine ekleyiniz. Bu sırada bol bol karıştırmanız çorba için çok daha iyi olacaktır. Eğer kıvamı uygun değilse, üzerine bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.

Bu işlemden sonra, çorbayı ocakta kaynamaya bırakınız. Çorba kaynamaya başladığında, damak tadınıza uygun miktarda tuz ekleyiniz ve karıştırmaya devam ediniz. Tuzu ekledikten sonra, çorbayı 10 dakika kadar daha pişiriniz ve ocaktan alınız.

Son aşamada, bir küçük tava içerisinde tereyağını eritiniz ve içerisine pul biber ve nane ekleyiniz. Hazırladığınız bu basit sosu, çorba kaselerine böldüğünüzde kaselerin üzerine ekleyiniz. Bu şekilde gendime çorbasını afiyetle tüketebilirsiniz.

Gendime çorbası, içeriğindeki besleyici malzemeler sayesinde sağlığınıza katkıda bulunur. Özellikle kış aylarında, sıcak bir gendime çorbası hem içinizi ısıtacak hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İsar

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu çorbayı yaparken yoğurdu un ile çırparken kıvamı nasıl ayarlıyorsunuz? Çorbanın topaklanmaması için ne yapmamı önerirsiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

İsar, yoğurdu un ile çırparken pürüzsüz bir kıvam elde etmek için öncelikle yoğurdu ve unu azar azar su ekleyerek çırpmanı tavsiye ederim. Bu şekilde karışımın topaklanmasını önlersiniz. Ayrıca, karışımı çorbaya eklerken sürekli karıştırmak da topaklanmayı önlemeye yardımcı olur. Umarım bu tüyo işinize yarar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çorba Çeşitleri Oktay Usta

Çorba Çeşitleri Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Çorbası Oktay Usta

Mantar Çorbası Oktay Usta

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Bademli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Çorbası Terbiyeli Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Çorbası Terbiyeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri