Gendime Çorbası Gendime çorbası, Anadolu mutfağının en eski ve lezzetli çorbalarından biridir. Bu çorba, zengin içeriği ve besleyici özellikleri ile bilinir. Gendime çorbası, özellikle çocuklar ve yaşlılar için oldukça faydalıdır. Sofralarınıza farklı ve sağlıklı bir lezzet katmak istiyorsanız, bu çorbayı denemenizi tavsiye ederiz. Gendime çorbasının en güzel özelliklerinden biri, birçok yemeğin yanına yakışmasıdır. Misafirleriniz için yaklaşık bir saat içerisinde hazırlayabileceğiniz bu çorba, sıcak olarak tüketildiğinde lezzetini en iyi şekilde verir. Üzerine ekleyeceğiniz nane, çorbaya farklı bir aroma katacak ve lezzetini artıracaktır. Bu yüzden naneyi serpmeyi unutmayınız. Gendime Çorbası Malzemeleri
Gendime Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle fasulye, nohut ve buğdayı ayrı ayrı en az bir gün önceden bolca yıkayarak su içerisine koyunuz. Daha sonra bu malzemelerin suyunu iyice süzerek, ayrı ayrı iyice yumuşayana kadar haşlayınız. Haşlanan malzemeleri bir çorba tenceresine alarak, üzerini biraz geçecek kadar su ekleyiniz. Bu aşamada, küçük bir kap içerisine yoğurt koyarak, malzemelerde belirtilen miktarda un ekleyiniz ve yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpınız. Kıvam alan bu unlu yoğurdu, yavaş yavaş çorba tenceresine ekleyiniz. Bu sırada bol bol karıştırmanız çorba için çok daha iyi olacaktır. Eğer kıvamı uygun değilse, üzerine bir miktar daha su ekleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra, çorbayı ocakta kaynamaya bırakınız. Çorba kaynamaya başladığında, damak tadınıza uygun miktarda tuz ekleyiniz ve karıştırmaya devam ediniz. Tuzu ekledikten sonra, çorbayı 10 dakika kadar daha pişiriniz ve ocaktan alınız. Son aşamada, bir küçük tava içerisinde tereyağını eritiniz ve içerisine pul biber ve nane ekleyiniz. Hazırladığınız bu basit sosu, çorba kaselerine böldüğünüzde kaselerin üzerine ekleyiniz. Bu şekilde gendime çorbasını afiyetle tüketebilirsiniz. Gendime çorbası, içeriğindeki besleyici malzemeler sayesinde sağlığınıza katkıda bulunur. Özellikle kış aylarında, sıcak bir gendime çorbası hem içinizi ısıtacak hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. |
İsar
12 Temmuz 2024 CumaBu çorbayı yaparken yoğurdu un ile çırparken kıvamı nasıl ayarlıyorsunuz? Ãorbanın topaklanmaması için ne yapmamı önerirsiniz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 Cumaİsar, yoğurdu un ile çırparken pürüzsüz bir kıvam elde etmek için öncelikle yoğurdu ve unu azar azar su ekleyerek çırpmanı tavsiye ederim. Bu şekilde karışımın topaklanmasını önlersiniz. Ayrıca, karışımı çorbaya eklerken sürekli karıştırmak da topaklanmayı önlemeye yardımcı olur. Umarım bu tüyo işinize yarar. Afiyet olsun!