Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme mercimek çorbası, oldukça pratik ve basit bir şekilde hazırlanabilen, aynı zamanda masrafsız bir çorbadır. Ramazan aylarında tok tutma özelliği nedeniyle hemen hemen her evde yapılan bu çorba, her yemeğin yanında lezzetiyle eşlik edebilir. Yaşlı, genç demeden herkesin damak tadına uyum sağlayabilecek bir tada sahip olan süzme mercimek çorbası, 6 aylıktan büyük bebekler için de ideal bir ana yemek olabilir. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı kış aylarında adeta ilaç gibi gelir. İşte bu çorbanın pratik yapılış şekli ve malzemeleri:

Malzemeler
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2,5 litre et suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biber

Süzme Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak ocağa derin bir tencere alın ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Yemeklik olacak şekilde doğranmış soğanları içine ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra unu ilave edin ve kavurmaya devam edin. Ayrı bir yerde doğranmış patatesi ve mercimeği de ekleyin. Et suyu, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve mercimekler ile patatesler pişinceye kadar kaynatın. Piştikten sonra tel bir süzgeçten çorbayı ezerek geçirin, üzerine 1 bardak sıcak su ekleyin ve tekrar tencereye koyup bir defa daha kaynatın. Üzerine tereyağını eritin ve pul biberle karıştırın. Daha sonra hazır olan çorbanın üzerini yağlı ve biberli hazırlanmış olan karışım ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz, bu da çorbaya farklı bir lezzet katacaktır.
  • Çorbanın üzerine limon suyu sıkarak servis edebilirsiniz, bu çorbanın tadını daha da zenginleştirecektir.
  • Çorbanın daha besleyici olması için içerisine havuç da ekleyebilirsiniz.
  • Çorbayı blenderdan geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gulam

11 Temmuz 2024 Perşembe

Ramazan aylarında tok tutma özelliği nedeniyle hemen hemen her evde yapılan bu çorba, gerçekten bu kadar doyurucu ve besleyici mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gulam,

Evet, Ramazan aylarında sık sık yapılan bu çorba, içeriğinde bulunan malzemeler sayesinde gerçekten tok tutma ve besleyici olma özelliklerine sahiptir. Genellikle baklagiller, sebzeler ve tahıllar kullanıldığı için hem protein hem de lif açısından zengin olur. Bu da uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca, enerji verici ve besin değeri yüksek olan bu çorba, oruç tutarken gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi karşılamaya yardımcı olur. Bu nedenle, Ramazan'da bu çorbayı tüketmek oldukça faydalıdır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Maggi Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Maggi Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri