Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz sapı çorbası, Kereviz birçok faydası bulunan mevsiminde alınıp taze taze birçok yemek çeşidi yapılıp tüketilen bir sebzedir. Özellikle kemik sağlığı açısından kerevizin faydaları saymakla bitmez. İçeriğindeki posası sayesinde kereviz sapı çorbası sindirim sistemi sorunlarına iyi gelmektedir. Kereviz sapı çorbasını isterseniz piştikten sonra blenderden geçirerek de sunabilirsiniz. Güzel fıstık yeşili rengi ile içmekten haz alacağınız bir çorba çeşididir. Her ne kadar toplum olarak kerevize karşı bir ön yargı olsa da bunu aşmak ve bu güzel besinden faydalanmak gerekir. Kereviz sapı çorbası yaparken isterseniz zeytinyağı isterseniz de tereyağı kullanın. Damak tadına uygun bir yol bularak sizde kendiniz ve Çocuklarınıza kereviz sapı çorbası sevdirebilirsiniz. Bizde sizin için bugün kereviz sapı çorbası nasıl hazırlanır onu paylaşacağız,


Kereviz sapı çorbası için gerekli malzemeler

  • 2 Adet Kereviz,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 Su bardağı yoğurt,
  • 1 Su bardağı et suyu,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz ve su.

Kereviz sapı çorbası nasıl yapılır?


Öncelikle kerevizlerin sadece sap kısımlarını kullanacağımız için sap kısımlarını alıyoruz. Diğer kısımlarını başka tariflerde kullanmak üzere ayırın. Kereviz sapını bol su ile yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Doğradığınız kereviz saplarını yeniden sudan geçirerek tamamen temizlendiğinden emin olun. Kereviz sapı çorbası yapacağınız tencerenin içerisine tereyağı alınır ve kereviz sapları eklenir. Kabuklarını soyup rendelediğiniz patates ve havuçlar ilave edilir. Güzelce kavurduğunuz sebzelerin üzerine et suyu ve su ekleyerek kapağı kapatılarak kısık ateşte kaynatılır. Şu ayarı sebzelerin çok az üzerine çıkacak şekilde yapılır. Kereviz sapı çorbası için şimdi terbiyesini hazırlayalım. Bir kâse içerisine yoğurt, un, yumurta ve yeterli miktarda tuz ilave ettikten sonra karıştırın. Yavaş yavaş terbiyeyi pişen çorbaya ilave edin ve bir taraftan da kesilmemesi için karıştırın. Çorbanın suyu az ise ilave edilebilir bu damak zevkinize kalmış. Kereviz sapı çorbası servise hazır. Sıcak servis önerilir. Soğuk veya ılık olarak da içilir.

Afiyet olsun.

Kereviz Sapı Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6