Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kereviz Sapı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Sapı Çorbası

Kereviz, birçok faydası bulunan, mevsiminde taze olarak alınıp çeşitli yemeklerde kullanılan bir sebzedir. Kemik sağlığı başta olmak üzere kerevizin faydaları oldukça fazladır. İçeriğindeki posa sayesinde kereviz sapı çorbası, sindirim sistemi sorunlarına iyi gelmektedir. Kereviz sapı çorbasını isterseniz piştikten sonra blenderdan geçirerek de sunabilirsiniz. Güzel fıstık yeşili rengi ile içmekten haz alacağınız bir çorba çeşididir. Her ne kadar toplum olarak kerevize karşı bir ön yargı olsa da bunu aşmak ve bu güzel besinden faydalanmak gerekir. Kereviz sapı çorbası yaparken isterseniz zeytinyağı, isterseniz de tereyağı kullanabilirsiniz. Damak tadınıza uygun bir yol bularak siz de kendiniz ve çocuklarınıza kereviz sapı çorbasını sevdirebilirsiniz. Şimdi, kereviz sapı çorbası nasıl hazırlanır, ona bakalım.

Kereviz Sapı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet kereviz (sadece sapları kullanılacak)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve su

Kereviz Sapı Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle kerevizlerin sadece sap kısımlarını kullanacağımız için sap kısımlarını alıyoruz. Diğer kısımlarını başka tariflerde kullanmak üzere ayırın. Kereviz saplarını bol su ile yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Doğradığınız kereviz saplarını yeniden sudan geçirerek tamamen temizlendiğinden emin olun. Kereviz sapı çorbası yapacağınız tencerenin içerisine tereyağı alınır ve kereviz sapları eklenir. Kabuklarını soyup rendelediğiniz patates ve havuçlar ilave edilir. Güzelce kavurduğunuz sebzelerin üzerine et suyu ve su ekleyerek kapağı kapatılarak kısık ateşte kaynatılır. Su ayarı, sebzelerin çok az üzerine çıkacak şekilde yapılır.

Şimdi çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bir kase içerisine yoğurt, un, yumurta ve yeterli miktarda tuz ilave ettikten sonra karıştırın. Yavaş yavaş terbiyeyi pişen çorbaya ekleyin ve bir taraftan da kesilmemesi için karıştırın. Çorbanın suyu az ise ilave edilebilir, bu damak zevkinize bağlıdır. Kereviz sapı çorbası servise hazırdır. Sıcak servis önerilir. Soğuk veya ılık olarak da içilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ehlullah

25 Temmuz 2024 Perşembe

Kereviz sapı çorbasını denerken, terbiyeyi eklerken neden kesilme riski oluyormuş? Bu durumu önlemenin başka bir yolu var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ehlullah,

Kereviz sapı çorbasına terbiyeyi eklerken kesilme riskinin olmasının nedeni, sıcak çorba ile soğuk terbiyenin aniden karışmasıyla meydana gelen ani sıcaklık değişimidir. Bu durumu önlemek için terbiyeyi eklemeden önce birkaç kaşık sıcak çorbadan alarak terbiyeye ekleyip iyice karıştırın. Bu şekilde terbiyeyi yavaş yavaş çorbanın sıcaklığına alıştırır ve kesilme riskini azaltmış olursunuz. Ardından bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyebilirsiniz. Bu yöntemle çorbanızın pürüzsüz ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni