Maraş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Maraş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Çorbası: Giriş

Maraş Çorbası, Kahramanmaraş yöresine ait olan ve oldukça lezzetli bir çorba çeşididir. İçerdiği malzemelerin vitamin ve mineraller açısından zengin olması, doyurucu bir çorba olması ve lezzeti ile öne çıkar. Bu makalede sizler için ekşili Maraş Çorbası'nın tarifini detaylı bir şekilde ele alacağız. İlk defa deneyecek olanlara kolay gelsin diyoruz ve işte meşhur ekşili Maraş Çorbası.

Ekşili Maraş Çorbası İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Orta boy bir kase doğranmış ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sumak ekşisi (isteğe bağlı olarak erik ekşisi de kullanılabilir)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2-3 çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 su bardağı su

Ekşili Maraş Çorbası Nasıl Yapılır?

1 su bardağı aşurelik buğday, bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün, ıslatılmış buğday bir tencereye alınarak haşlanır. Haşlanan buğdayın suyu süzülmeden bir kenarda bekletilir.

Bir tava içinde soyulup yemeklik doğranmış kuru soğan, sıvı yağda kavrulur. Kavrulan soğanların içine biber ve domates salçaları eklenir ve kavurma işlemine bir süre daha devam edilir.

Ayrı bir tencereye kırmızı mercimek, tuz, pul biber ve su eklenir. Malzemeler haşlanmaya bırakılır. Mercimekler haşlandıktan sonra blenderden geçirilir ve içine haşlanmış buğdaylar eklenir. Buğday ve mercimek iyice özleşene kadar orta ateşte pişirilir.

Son olarak, sumak ekşisi ve bir kase ayıklanıp yıkanmış ve doğranmış ıspanak tencereye eklenir. Tüm malzemeler birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve çorba sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Maraş Çorbası, besleyici özellikleri ve lezzeti ile öne çıkan bir çorba çeşididir. Özellikle kış aylarında sıcak olarak tüketildiğinde iç ısıtan bir etkisi vardır. Sumak ekşisi, çorbaya ekşi bir tat katarken aynı zamanda içerisindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kırmızı mercimek ise protein ve lif kaynağıdır, bu da çorbanın besleyici değerini artırır. Bu çorba, aynı zamanda özel davetlerde ve günlük öğünlerde de tercih edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çorba İçin Krema Nasıl Yapılır?

Çorba İçin Krema Nasıl Yapılır?

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları

Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri