Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli ayran çorbası, doğru yoğurt seçimi yapılarak pişirildiğinde tadına doyum olmaz şifalı bir çorbadır. Özellikle yağlı süzme yoğurt ile pişirirseniz oldukça lezzetli olur. Bu çorbayı yapmayı annemden öğrenmiştim. Aslında yapılması çok zahmetsiz bir çorba gibi görünse de oldukça risklidir. İçerisine yoğurt konulduğu için kesilme ihtimali bulunmaktadır. Kesildiğinde ise hem görüntüsü çok kötü bir hal alır hem de tadı pek iyi olmaz. Bu nedenle annemden öğrendiğim ipuçlarını da sizinle paylaşarak çorbanın tarifini vermek istiyorum. Eskiden bu çorbayı misafirime pişirirken yarı yolda kalmaktan çok korkardım ama eliniz bir alışırsa en kolay çorba olduğunu siz de fark edersiniz. Umarım verdiğim tarif ve püf noktalarından istifade edersiniz. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Pirinçli ayran çorbası malzemeleri
  • 1,5 su bardağı yağlı süzme yoğurt,
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım yemek kaşığı un,
  • Yarım çay bardağı pirinç,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • Soğuk su
Sosu için
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 tutam kuru nane
Pirinçli Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın yapımına başlamadan evvel pirinçleri yıkayın ve süzün. Süzme yoğurt ve yumurtayı mikser yardımıyla çırpın. Üzerine unu da ilave ederek pütür kalmayacak şekilde karıştırın. Soğuk su ve tereyağını da atarak ocağa koyun. Ocağın altını yarım ayarında açın ve çorbayı sürekli karıştırarak pişirin. Çorbayı karıştırma aşaması çok önemlidir. Bu aşamada çorbayı hep aynı yöne doğru ve kaşığı hiç çıkartmadan karıştırmanız gerekir. Yoksa çorbanız kesilir. Çorbanın kaynamasına yakın içerisine pirinçleri ilave edin ve biraz daha karıştırın. Kaynamaya başladığında artık karıştırmayı bırakabilirsiniz. Ancak kaşığı içinde bırakmanız gerekmektedir. Pirinçler çabuk pişeceğinden yaklaşık 7-8 dakika sonra çorbanın altını kapatın.

Çorbanın sosu için tereyağı ile sıvı yağını bir tavada kızdırın ve içerine toz naneyi ilave ederek ocağın altını kapatın. Son püf noktası ise çorbanın tuzunun ocağı kapattıktan sonra atılması gerektiğidir. Pirinçli ayran çorbası hazır. Çorbayı servis kasesine doldurun ve üzerine tereyağlı sostan dökerek sıcak olarak servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Pirinçli Ayran Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Hafif Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6