Kıymalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yoğurt Çorbası

Kıymalı yoğurt çorbası, hem yaz hem de kış aylarında tüketilebilecek, vitamin ve protein açısından zengin bir çorba türüdür. Bu çorba, farklı lezzetler arayanlar için ideal bir seçenektir. Kıymalı yoğurt çorbası, pratik, kolay ve zahmetsiz bir şekilde hazırlanabilir. Aşağıdaki yazımızda kıymalı yoğurt çorbası için gerekli olan malzemeler ve yapılışını detaylı bir şekilde aktaracağız.

Kıymalı Yoğurt Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisinde yoğurt, yumurta, un ve sütü iyice çırpın. Bu karışıma çorbanın tamamına yetecek kadar su ilave edip bir kenara alın. Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyup rendelemiş olduğunuz kuru soğanı ekleyin. Soğan iyice kavrulduğunda tencereye kıymayı ekleyip güzelce kavurmaya başlayın. Kıyma kavrulduktan sonra tencereye tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Bu malzemeler iyice piştiğinde tencereye yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinç ilave edildikten sonra malzemeyi 5 dakika kadar kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi tamamlandığında ocağı kapatın ve tencereye azar azar sıvı karışımı ilave edin. Bu işlem sırasında süt ve yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırmanız gerekmektedir. Sıvı malzemeyi ekledikten sonra ocağı orta ayara alıp pişirme işlemine devam edin. Çorbanın ortalama pişme süresi 20 dakikadır. Çorbanın içerisinde bulunan pirinçler piştiğinde çorbanın hazır olduğunu anlayabilirsiniz. Çorbanın istenilen kıvamda olması için pişirme esnasında da karıştırmak doğru bir yöntem olacaktır. Çorba piştiğinde ocağı kapatın ve üzeri için nane sosunu hazırlamaya geçin. Küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyup eridiğinde kuru naneyi ekleyin. Servis aşamasına gelmiş olan çorbanın üzerine tereyağlı nane sosunu da ekleyip servis edin.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı yoğurt çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde vücut direncini artırmak için ideal bir besindir. Yoğurdun içeriğindeki probiyotikler sindirim sistemine fayda sağlar. Kıyma ise protein açısından zengin olduğu için uzun süre tok tutar. Bu çorba, çocuklar ve yaşlılar için de besleyici bir alternatiftir. Ayrıca, çorbanın içerisine ekleyeceğiniz baharatlarla lezzetini kişisel tercihinize göre değiştirebilirsiniz. Çorbanın yanında taze ekmek veya kruton ile servis ederek öğününüzü daha doyurucu hale getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aktekin

21 Temmuz 2024 Pazar

Bu çorbayı yaparken yoğurdun kesilmemesi için ne yapmam gerekiyor? Tenceredeki karışıma yoğurtlu karışımı azar azar ilave ederken nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Aktekin,

Yoğurdun kesilmemesi için birkaç püf noktaya dikkat edebilirsin. Öncelikle tenceredeki karışımın çok sıcak olmamasına dikkat etmelisin. Yoğurdu tencereye eklemeden önce, tenceredeki sıcak karışımdan bir miktar alıp yoğurtlu karışıma azar azar ilave ederek yoğurdu ılıt. Bu şekilde yoğurdu direk yüksek sıcaklıkla temas ettirmediğin için kesilmesini önleyebilirsin. Ardından yoğurtlu karışımı tencereye yavaş yavaş eklerken sürekli karıştırmalısın. Bu yöntemle yoğurdun kesilmesini engelleyebilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri