Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Çorbası

Balık çorbası, balık seven herkesin tüketebileceği, besin değeri yüksek olan ve bu sebeple ana öğün yerine geçebilecek bir çorba türüdür. Ayrıca evinizde küçük çocuğunuz varsa ve balık yedirmede zorlanıyorsanız, balık çorbasını deneyebilirsiniz.

Balık Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 adet deniz levreği
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet yumurtanın sarısı

Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir tencere içine su koyulur. Balık temizlenip yıkanır ve tencereye eklenir. Ardından bir adet soğan da kabukları soyulup yıkanarak tencereye eklenir ve orta ateşteki ocakta tüm malzemeler kaynatılır. Balık haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla sudan alınır ve su süzgeçten geçirilerek ayrık bir tencereye alınır.

Havuç, patates ve bir adet soğan soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır. Maydanozlar da iyice yıkanıp ince olacak şekilde doğranır. Daha sonra, haşlanıp ayrık bir yere alınmış olan balığın derisi ve kılçıkları alınarak eti iyice didiklenir. Ayrık bir tencereye aldığımız balık suyunun içine havuç, patates ve soğan eklenerek orta ateşte sebzeler iyice yumuşayana dek pişirilir.

Sebzeler yumuşadıktan sonra, un bir kap içerisine alınarak sulandırılır, tencereye eklenir ve bir taşım daha kaynatılır. Didiklenmiş balık eti ile maydanoz da tencereye ilave edilir ve gerekirse su ilavesi edilip koyulaşana dek kaynatılır. Kaynayan çorbanın suyundan bir su bardağı alınır ve bir kasenin içerisine koyulur. Üzerine yumurta sarıları ve yarım limonun suyu da eklenerek bir çırpıcı yardımıyla ya da kaşıkla iyice çırpılır. Çırpılan karışım hızlı hızlı karıştırılarak tenceredeki çorbaya eklenir ve 10 ile 15 dakika arası kaynatılır.

Son olarak, kaynayan çorbanın içine kalan limon suyu, karabiber, tuz ve zeytinyağı da eklenip karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Hazırlanan balık çorbası kaselere doldurularak sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Prenses Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Çorbası Tarifi ve Malzemeleri