Yaz Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Yaz Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Çorbaları

Yaz çorbaları, adından da anlaşılacağı gibi yaz aylarında tercih edilen, hafif ve ferahlatıcı çorbalardır. Bu çorbalar, içerdiği malzemelerle kişiyi dinç hissettirir ve genellikle karışık sebzeler kullanılarak hazırlanır. Bu makalede, yaz çorbalarının nasıl yapıldığını ve hangi malzemelerin kullanıldığını detaylı bir şekilde ele alacağız. Hazırlık aşamalarına birlikte göz atalım. Hepinize kolay gelsin.

Karışık Sebzeli Yaz Çorbası Malzemeleri

  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 25 gram kavrulmuş badem
  • 25 gram kavrulmuş fındık
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1,5 litre sıcak su
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1,5 adet çubuk tarçın
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber

Karışık Sebzeli Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuru soğan ve sarımsakları minik parçalar halinde doğrayın. Domatesleri kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın ve ardından soğan ve sarımsakları ekleyerek birkaç dakika soteleyin. Daha sonra domatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. Ardından 350 ml. sıcak su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Zerdeçal, köri, tuz, pul biber ve kalan 650 ml. sıcak suyu ekleyin. Çorba kaynarken çubuk tarçını ekleyin ve 2 dakika sonra çıkarın. Çorbayı ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Ocaktan alınan çorbayı büyük bir kaseye alın. Üzerine kavrulmuş fındık ve badem ekleyin ve blenderdan geçirin. Çorbayı sıcak veya ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Mantar Çorbası Malzemeleri

  • 350 gram mantar
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber

Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantarları bol suyla yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın. Kuru soğan ve sarımsakları ince ince kıyın. Tereyağı ve ayçiçek yağını bir tencerede ısıtın. Soğan ve sarımsakları ekleyip renk alana kadar kavurun. Doğranmış mantarları ekleyin ve yüksek ateşte kavurun. Ardından unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Çorbanın suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika kaynatın. Çorba kıvam alınca sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Ayran Aşı Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı nohut
  • 450 gram süzme yoğurt
  • 7 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı nane

Servisi İçin

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1 demet dereotu

Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğday ve nohudu bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda su ekleyerek bekletin. Buğdayı bir tencereye alıp 7 su bardağı su ekleyin ve haşlayın. Nohudu da ayrı bir tencerede haşlayın. Süzme yoğurdu küçük bir kapta tuz ile karıştırın. Haşlanan nohutları süzüp buğday tenceresine ekleyin ve karıştırın. Buğdayların pişip pişmediğini kontrol edin ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan buğdaylı karışıma çırpılmış yoğurt ve nane ekleyin ve karıştırın. Dereotunu ince ince kıyın. Servis kaselerine alınan çorbanın üzerine zeytinyağı, pul biber ve dereotu ekleyerek soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Arası Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Arası Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Hasta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hasta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Evde Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri