Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası

Sütlü un çorbası, özellikle çocukların çok seveceği ve tüm ev halkının beğenisini kazanabilecek bir çorbadır. Türk mutfağında çorbaların yeri oldukça önemlidir ve zaman zaman farklı çorba tarifleri arayışına gireriz. Eğer sofranızda sevdiklerinize farklı ve leziz bir çorba sunmak istiyorsanız, sütlü un çorbasını mutlaka denemelisiniz. Bu çorba, eşsiz bir lezzete sahip olup, doyurucu ve besleyici özellikleri ile öne çıkar. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bu çorba, ana yemek ihtiyacı duymadan tüketilebilecek kadar doyurucudur.

Sütlü Un Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane tavuk bulyon
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Sütlü Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını koyarak ocağın altını açın. Kısık ateşte tereyağını yakmadan eritin. Tereyağı eriyince zeytinyağını ekleyin. Tereyağı ve zeytinyağı ısınınca unu serpiştirerek azar azar ekleyin. Unu yakmadan, kısık ateşte kavurun. Un kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyin. Sütü eklerken bir yandan da sürekli karıştırın. Süt tamamen eklendikten sonra çorbanın suyunu ilave edin. Su eklendikten sonra tavuk bulyonu ekleyerek ocağın altını önce yüksek bir dereceye getirin. Çorbayı sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. Çorba kaynayınca ocağı kısık bir dereceye getirip tuzunu ekleyin. Son olarak kırmızı pul biberi de çorbanın içine ekleyerek karıştırın. Çorba pişene kadar sık sık karıştırmanız önemlidir. 20 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve çorbayı 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mert

12 Temmuz 2024 Cuma

Sütlü un çorbasının yapılışında unu kavururken topaklanma yaşama ihtimalimiz var mı? Bu durumu önlemek için ne yapabiliriz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Mert, sütlü un çorbası yaparken unu kavururken topaklanma yaşama ihtimali elbette var. Bu durumu önlemek için unu eklerken sürekli olarak karıştırmanız gerekiyor. Ayrıca unu azar azar eklemek ve karıştırmaya devam etmek topaklanma riskini azaltacaktır. Bir de unu kavurduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam ederseniz çorbanız daha pürüzsüz olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantılı Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mantılı Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri