Mantılı Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mantılı Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mantılı Nohutlu Çorba, yemek öğünlerinin vazgeçilmezi olan çorbaların, günümüzde artık birçok çeşidi yapılmaktadır. Hem sağlık açısından birçok faydası bulunan hem de lezzet açısından çok iyi olan bu çorbalar yemek öğünlerinin hemen hemen hepsinde tüketilebilmektedir. Ülkemizde her yörenin kendine has çorba çeşitleri yapıldığından ülkemiz çorba çeşitleri bakımından çok zengin bir menüye sahip hale gelmiştir. Her mevsimde sıcak ya da soğuk olarak tüketilmesi gereken çorba, özellikle ana yemeklerden önce tüketildiği zaman, mideyi yumuşatarak ana yemeğe hazırlar. Böylece ana yemek yendikten sonra midede rahatsızlık hissi oluşmaz. Anadolu'muzda yapılan birçok çorba çeşitlerinden bir tanesi olan mantılı nohutlu çorbanın tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Bu lezzetli ve değişik çorba yapımı için öncelikle gerekli olan malzemeleri ve daha sonra yapım aşamasını sizlere anlatalım.

Mantılı Nohutlu çorbanın malzemeleri
  • Bir kâse mantı
  • Bir su bardağı haşlanmış nohut
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı nar ekşisi
  • Bir su bardağı et suyu ya da sade su
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir miktar tuz
  • Bir sürahi kaynatılmış sıcak su
  • İçerisinde mantıları haşlayacağımız bir adet tencere
  • İçerisinde çorbamızı pişireceğimiz bir adet orta boy tencere
Mantılı Nohutlu çorba nasıl yapılır?

Mantılı nohutlu çorbamızın yapım işlemi için gerekli olan malzemeleri hazırladık ve şimdi de çorbamızın yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle içerisinde mantıları haşlayacağımız tencereyi alıyoruz içerisine bir kâse mantımızı koyuyoruz. Mantıların üzerine kaynatılmış sıcak sudan bir miktar aktarıyoruz ve mantılarımızın haşlanması için tencereyi ocağa koyuyoruz. Mantılar haşlanırken biz diğer taraftan çorbamızın sosunu hazırlayalım. İçerisinde çorbamızı pişireceğimiz tenceremizi alıyoruz. İçerisine bir yemek kaşığı tereyağını koyup ocağa alıyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz. Eriyen yağın içerisine bir yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz.

Kavrulan una bir yemek kaşığı domates salçamızı ekliyoruz ve salçamızı da iyice kavuruyoruz. Salçamız kavrulduktan sonra bir su bardağı et suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Bu arada mantılarımızı kontrol ediyoruz, mantılar tam haşlanmadan içerisine bir su bardağı nohudu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Tekrar sosumuza dönüyoruz. Et suyunu eklediğimiz karışım kaynamaya başlayınca içerisine bir yemek kaşığı nar ekşisini, bir tatlı kaşığı kırmızı pul biberi, bir çay kaşığı karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Mantılı nohutlu çorbamız için gerekli olan sosumuz hazır. Haşlanmakta olan mantı ve nohudumuzu ocaktan alıp sosun içerisine aktarıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olmuş ise bir miktar su daha ekleyerek kıvamını açıyoruz. Karıştırdığımız çorbamızı mantılar tam yumuşayana kadar pişiriyoruz. Mantılar yumuşadıktan sonra çorbamızı ocaktan alıyoruz.

Mantılı nohutlu çorbamızın pişirme aşamasını da tamamladık. Artık bu lezzetli ve farklı olan çorba çeşidimiz servise hazır hale gelmiştir. Mantılı nohutlu çorbamızı ailemiz ve misafirlerimize ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.

Mantılı Nohutlu Çorba Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çorba Kaç Kalori?

Hazır Çorba Kaç Kalori?

Hazır Çorba Kilo Aldırır mı?

Hazır Çorba Kilo Aldırır mı?

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Çorbası Tarifi ve Malzemeleri