Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası

Genel olarak çorbalar içinde en sevdiğim çorba, kremalı mantar çorbası desem yalan olmaz. Kendine has tadı ve lezzetiyle benim için vazgeçilmezlerden biridir. Daha önce denemediyseniz çok şey kaybetmişsiniz derim. Bir an önce deneyerek ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınıza eminim. Yapımı kolay, damak tadınıza hitap eden kremalı mantar çorbası akşam yemeklerinizin vazgeçilmezlerinden biri olacaktır. Aşağıda vermiş olduğumuz tarif, yemek konularında bana göre bir numara olan Oktay Usta'nın kremalı mantar çorbası tarifidir. Deneyin, pişman olmazsınız.

Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri

  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir paket krema
  • Bir su bardağı et suyu
  • Bir paket mantar
  • Üç yemek kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • Tuz ve su

Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı mantar çorbası için ilk olarak bir kabın içerisine mantarlar doğranır. Tavaya biraz zeytinyağı koyulur. Zeytinyağı konulan tavanın içerisine mantarları koyarak soteleriz. Bir tencere içerisine tereyağını koyarız. Üzerine unu ilave ederiz. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Unun kokusu çıktığından emin olunca üzerine et suyu eklenir. Üzerine biraz da su eklenir. Çırpma teli vasıtası ile sürekli olarak karıştırılarak kaynatmaya devam edilir. Kaynamakta olan çorba malzemelerimizin üzerine sotelenen mantarları ekleyerek güzelce karıştırılır. Çorbanın kıvamına göre de üzerine sıcak su ilave edilir. Üzerine yeterli miktarda tuzu da ekleyerek pişirmeye devam edilir. Çorbamız kaynayıp kıvamını aldıktan sonra bir paket krema üzerine boşaltılır. Üç dakika daha pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır. Böylelikle kremalı mantar çorbamız servise hazır hale gelmiş bulunmaktadır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kremalı mantar çorbasının daha lezzetli ve besleyici olması için aşağıdaki ipuçlarını da göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Çorbanıza ekstra lezzet katmak için doğranmış soğan ve sarımsak ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri zeytinyağında soteleyerek kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını daha yoğun yapmak isterseniz, una ek olarak bir adet patatesi rendeleyerek çorbaya ekleyebilirsiniz.
  • Taze çekilmiş karabiber ve taze otlarla (maydanoz, dereotu gibi) çorbanızı süsleyerek sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz.
  • Çorbanızı daha kremamsı bir hale getirmek isterseniz, süt ile birlikte krema kullanabilirsiniz. Süt miktarını ayarlayarak çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Eğer vegan bir alternatif arıyorsanız, tereyağı ve kremayı bitkisel yağ ve bitkisel krema ile değiştirebilirsiniz.

Bu ipuçlarıyla çorbanızın lezzeti daha da artacak ve misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır. Şimdiden afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?