Kereviz Yaprağı Çorbası Kereviz yaprağı çorbası, pek çok kişi tarafından bilinmeyen ve 'Kereviz yaprağı yenir mi?' sorusunu akla getiren farklı bir çorba tarifidir. Aslında kereviz yaprağı oldukça sağlıklı bir bitki olduğu için, bu çorba da besleyici ve lezzetli bir seçenektir. Üstelik yapımı gayet pratik ve kolaydır. Az zahmetle lezzetli bir çorba hazırlamak mümkündür. Şimdi bu güzel ve lezzetli çorba tarifini hep birlikte görelim. Kereviz Yaprağı Çorbası İçin Malzemeler
Terbiyesi İçin
Kereviz Yaprağı Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle aldığınız kerevizin yapraklarını suda bekletip iyice temizledikten sonra, süzgeç yardımıyla süzülmesi için biraz bekleyin. Ardından bir doğrama tahtasında kereviz yapraklarını istediğiniz büyüklükte doğrayın. Soğanı ve biberleri de yemeklik doğrayın. Orta büyüklükte bir tencereye sıvıyağ ilave edip, ocağı açın. Biraz tereyağı ekleyin ve üzerine doğranmış soğanı ve biberleri ekleyerek karıştırın. Soğanlar ve biberler pembeleşene kadar kavurun ve üzerine kereviz yapraklarını ekleyip karıştırın. Kereviz yaprakları da kavrulup diriliğini kaybettikten sonra, bulyon tableti ekleyerek karışıma lezzet katın. Kaynamış suyu kereviz yaprağı çorbası için hazırlanan karışımın içine ekleyin. Tuzunu ilave edin ve karıştırın. Ardından bir blender yardımıyla kereviz yaprağı çorbasını pürüzsüz hale getirin. Terbiyesini Hazırlama Başka bir tarafta, çorbanın terbiyesini hazırlamak için yoğurdu, limon suyunu ve unu iyice çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın üzerine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Çorba terbiyesi ile birlikte yaklaşık 4-5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve çorbayı ocaktan alın. Biraz dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Kereviz yaprağı çorbası tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kereviz yaprağı, yüksek miktarda A, C ve K vitamini içerir. Ayrıca antioksidan özellikleri ile bilinir ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Kereviz yaprağı çorbası, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini desteklemek için mükemmel bir seçenektir. Çorbanın içerisine ekleyeceğiniz limon suyu, C vitamini desteği sağlayarak, özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi olacaktır. Ayrıca, çorbanın terbiyesinde kullanılan yoğurt, probiyotik özellikleri ile sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur. |