En Güzel Çorba Tarifleri ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

En Güzel Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

En Güzel Çorba Tarifleri

Çorba, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Bol malzeme ve çeşitli tarifleri ile her mevsimde yapılabilen ve çok pratik bir kurtarıcı yemek olan çorbalar, her damak zevkine hitap eder. İşte en çok tercih edilen çorba tariflerinden bazıları:

Kemik Sulu Mercimek Çorbası

Malzemeler:
  • Yarım kilo kırmızı mercimek
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kırmızı tatlı biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5 bardak kemik suyu
  • 150 gram tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle mercimekleri iyice yıkayıp süzün ve bir kenara alın. Kısık ateşteki düdüklü tencereye mercimek, soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan ve patates, büyük parçalara ayrılmış biber ve havuç ekleyin. Ardından baharatları, salçayı ve sıvı yağı ilave edin. Tencereye kemik suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 20 dakika kaynatın. Piştiğinden emin olduğunuz çorbayı, bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirin. Kaselere aldığınız mercimek çorbasının üzerine tereyağı eritip dökerek servis edin.

Yayla Çorbası

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • Bir tutam nane
  • Sıvı yağ
  • Su

Yapılışı:

Öncelikle pirinçleri bol su ile yıkayıp tencereye alın ve üzerine su ekleyerek haşlamaya bırakın. Pirinçler haşlanırken, yoğurt, un, yumurtanın sarısı, tuz ve limon suyu bir kapta çırparak terbiye hazırlayın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş haşlanan pirinçlerin üzerine dökün ve 10 dakika daha pişirin. Başka bir kapta sıvı yağı ısıtın ve nane ekleyerek karıştırın. Bu naneli yağı çorbanın üzerine dökün ve tencereyi ocaktan alın. Mis gibi yayla çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun.

Tavuklu Şehriye Çorbası

Malzemeler:
  • Tavuk göğsü
  • 1 bardak şehriye
  • Sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su
  • Reyhan

Yapılışı:

Öncelikle tavuk göğsünü derin bir kapta haşlayın, soğutun ve didikleyin. Haşlama suyunu ayırın ve bekletin. Başka bir tencerede sıvı yağ ile doğranmış soğanı kavurun, ardından salça ve kuru naneyi ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine tavuk haşlama suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladığında şehriyeleri ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ardından didiklenmiş tavuk parçalarını ekleyin. Bir süre daha kaynayan çorbaya reyhan ve diğer baharatları ekleyin. Ocağın altını kapatın ve çorbayı servise hazırlayın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Artaç

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu mercimek çorbasını düdüklü tencerede yaparken kiçik ateşte mi kaynatmak gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Artaç,

Evet, mercimek çorbasını düdüklü tencerede yaparken kısık ateşte kaynatmak önemlidir. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, basınç oluştuktan sonra ateşi kısarak çorbanın pişmesini bekleyebilirsin. Bu şekilde hem enerji tasarrufu sağlarsın hem de çorbanın lezzeti daha güzel olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Bademli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri