Köfteli Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Köfteli Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yoğurtlu Çorba

Köfteli yoğurtlu çorba, hem besleyici hem de lezzetli bir tariftir. Özellikle çocukların severek tükettikleri bu çorba, aile yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Çocuklu ailelere bu çorbayı sıkça yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, bu çorba tek başına bir öğün olarak da yeterlidir. Çorbanın en zaman alıcı kısmı köftelerin hazırlanmasıdır. Ancak köfteleri önceden hazırlayıp derin dondurucuda saklayarak, çorbayı daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Şimdi, bu lezzetli çorbayı nasıl yapacağımızı adım adım inceleyelim. Kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

  • 500 gram dana veya kuzu kıyma
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Köfteli Yoğurtlu Çorba Nasıl Yapılır?

Çorbayı hazırlamak için önce köfteleri yoğurmamız gerekiyor. Bir tepsinin içinde ince bulgur, kıyma, karabiber ve tuzu karıştırarak yoğurun. Arada un serpiştirerek köfte hamurunun yapışkan yapısını azaltabilirsiniz. Bir tarafta tencerenin içinde su kaynatın. Tencereye yaklaşık 3 litre su koyun ve içine biraz tuz ilave edin. Köfteleri küçük yuvarlak şekillerde hazırlayarak, kaynayan suyun içinde 20 dakika kadar pişirin.

Başka bir kabın içinde un ve yoğurdu karıştırın. Bunun içine köftelerin haşlandığı sudan biraz ekleyerek karıştırın. Daha sonra bu karışımı köfteleri kaynattığınız tencereye ekleyin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. En son olarak, çorbanın içine sıvı yağı ve rendelediğiniz sarımsakları bir tavada kızdırarak, içine kırmızı pul biber ile naneyi ekleyin. Bu karışımı kaynayan çorbanın içine dökün. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika daha pişen köfteli yoğurtlu çorbayı sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları

Köfteli yoğurtlu çorba yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır:
  • Köftelerin dağılmaması için yoğurma işlemini iyice yapmalısınız.
  • Un ve yoğurt karışımını çorbanın suyuyla karıştırırken yavaş yavaş eklemelisiniz, böylece yoğurt kesilmez.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerekirse su ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurtlu karışımı ekledikten sonra çorbayı sürekli karıştırarak pişirmelisiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Oktay Usta

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Oktay Usta

Acılı Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri