Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Tarhana Çorbası, Tarhana her daim tüketilen özellikle kışın vazgeçilmez çorba çeşitlerindendir. Tarhana Anadolu'ya has bir besin maddesidir. İçinde barındırdığı mineraller ve vitaminler bakımından oldukça besleyicidir. Tarhana yaz mevsiminin son dönemlerine doğru yapılır. Kış mevsimi boyunca da sıcak, sıcak çorba yapılarak tüketilir. Tarhana çorbası lezzetiyle, besleyici özelliğiyle sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere her öğünde tüketilmektedir. Önceleri imkânlar şimdiki döneme göre çok da elverişli değildi. O sebepten her çeşit yiyeceği kurutarak muhafaza ediyorlarmış. Yoğurdu saklama yöntemi aranır iken tarhana çorbası çözüm olmuştur.


Beyaz tarhana çorbası için gerekli Malzemeleri

  • Bir çorba kasesi yoğurt
  • Bir kepçe dolusu toz tarhana
  • Bir çay bardağı ıslanmış nohut
  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber (İsteğe bağlı)
  • Biraz nane

Beyaz tarhana çorbası nasıl yapılır?


Bu lezzetli kış çorbasını yapmak için öncelikle tarhanaları bir kabın içinde tarhananın üstünü geçecek kadar ılık su ile ve 4-5 dakika tarhanaların yumuşaması için bekletiniz. Eğer toz tarhana kullanacaksanız bu işlemi yapmaya gerek yoktur. Daha sonra yumuşayan tarhanayı tahta kaşık veya elinizle tamamen ufalana kadar eziniz ve bir tencere içine alınız. Daha sonra yumuşayan tarhananın üstüne yoğurt ile tuzu ilave ederek iyice karıştırınız. Daha sonra yoğurt çorba kıvamına gelene kadar azar, azar karıştırarak su ilavesi yapınız. Su ilave işlemi bitince nohutları da tencereye ilave ediniz. Orta ateş üstünde kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişiriniz. Kaynadıktan sonra karıştırma işlemini bırakıp 10-15 dakika daha pişiriniz. Tarhana çorbası ocaktan alındıktan sonra sıra sosunu yapmaya geldi. Bunun için öncelikle küçük bir tava içine nane ve zeytinyağını ilave ederek bir dakika kadar kavurunuz. Sonra üstüne toz kırmızı biberi, isteniyorsa pul biberi ilave ederek bir iki dakika kadar karıştırarak ocaktan indiriniz. Hazırlanan sosu beyaz tarhana çorbasının üstüne gezdirerek ilave ediniz. Soğuk çorba dışından her çorba sıcak içilir; bu nedenle çorbayı sıcak servis ediniz.

Beyaz Tarhana Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Terbiyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

9 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

9 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maraş Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dövmeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6