Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yoğurt çorbası, herkesin afiyetle tükettiği ve içerisine kullanılan malzemelerin oluşturduğu ayrı bir lezzetle herkesi kendisine hayran bırakan bir tarif olmaktadır. Bu çorba, yapılışı oldukça kolay olan ve ılık olarak tüketilen bir çorba türüdür. Yoğurt çorbası, ana yemeklerden önce sofralarda servise sunulan ve midenin yatışması için ana yemekten önce öncülük eden eşsiz bir lezzettir. Bu makalemizde sizlere yoğurt çorbası nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu konu hakkında bilgi vereceğiz. İşe kolları sıvayarak başlayalım. Hadi hepinize kolay gelsin.

Yoğurt Çorbası Malzemeleri

  • 1 kase orta boy yoğurt
  • 1 kase kadar pirinç
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 6 su bardağı su

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası yapılışına ilk önce bir tencere içerisine su koyarak ve suyu kaynatarak başlayalım. İyice kaynayan suyun içerisine pirinci ilave edelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu arada ayrı bir kabın içerisine yoğurdu ve unu ilave ederek güzelce çırpalım. Hazırlamış olduğumuz karışımı pirincin içerisine ekleyerek yavaş yavaş karıştıralım. Karıştırma işlemi, çorbaya kaynama düşene kadar devam edecektir. Yoğurt çorbası kaynamaya başladıktan sonra 3-5 dakika daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım. Bir tava içerisine tereyağını koyup eritelim. Eriyen tereyağı içerisine kırmızı pul biber ve nane ilave edelim. Kısık ateşte nane ve kırmızı pul biberi yakmadan birkaç dakika pişirelim. Yoğurt çorbasını ocaktan alalım ve servis tabaklarına alıp, üzerine tereyağlı karışımdan ilave edelim. Çorba servise hazırdır. Hepinize afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Yoğurt çorbasının lezzetini arttırmak için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. İşte bazı ipuçları:

  • Yoğurt çorbasında kullanılan yoğurdun taze ve kaliteli olmasına özen gösterin.
  • Unu yoğurtla iyice çırparak topaklanmasını önleyin.
  • Çorbayı karıştırırken sürekli olarak karıştırmaya devam edin, böylece yoğurt kesilmez.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için gerektiğinde su ekleyebilirsiniz.
  • Üzerine ilave edilen tereyağlı sosun fazla yanmamasına dikkat edin, aksi halde çorbanın tadı acı olabilir.

Yoğurt çorbası, besleyici ve hafif bir lezzet olması nedeniyle özellikle yaz aylarında tercih edilen bir çorbadır. Besin değeri yüksek olan bu çorba, hem sindirimi kolaylaştırır hem de hafifliği sayesinde ana yemek öncesi mideyi rahatsız etmez.

Herkese afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hazır Çorba Kilo Aldırır mı?

Hazır Çorba Kilo Aldırır mı?

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri