Yoğurt Çorbası Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yoğurt çorbası, herkesin afiyetle tükettiği ve içerisine kullanılan malzemelerin oluşturduğu ayrı bir lezzetle herkesi kendisine hayran bırakan bir tarif olmaktadır. Bu çorba, yapılışı oldukça kolay olan ve ılık olarak tüketilen bir çorba türüdür. Yoğurt çorbası, ana yemeklerden önce sofralarda servise sunulan ve midenin yatışması için ana yemekten önce öncülük eden eşsiz bir lezzettir. Bu makalemizde sizlere yoğurt çorbası nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır bu konu hakkında bilgi vereceğiz. İşe kolları sıvayarak başlayalım. Hadi hepinize kolay gelsin. Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? Yoğurt çorbası yapılışına ilk önce bir tencere içerisine su koyarak ve suyu kaynatarak başlayalım. İyice kaynayan suyun içerisine pirinci ilave edelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu arada ayrı bir kabın içerisine yoğurdu ve unu ilave ederek güzelce çırpalım. Hazırlamış olduğumuz karışımı pirincin içerisine ekleyerek yavaş yavaş karıştıralım. Karıştırma işlemi, çorbaya kaynama düşene kadar devam edecektir. Yoğurt çorbası kaynamaya başladıktan sonra 3-5 dakika daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım. Bir tava içerisine tereyağını koyup eritelim. Eriyen tereyağı içerisine kırmızı pul biber ve nane ilave edelim. Kısık ateşte nane ve kırmızı pul biberi yakmadan birkaç dakika pişirelim. Yoğurt çorbasını ocaktan alalım ve servis tabaklarına alıp, üzerine tereyağlı karışımdan ilave edelim. Çorba servise hazırdır. Hepinize afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Yoğurt çorbasının lezzetini arttırmak için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. İşte bazı ipuçları:
Yoğurt çorbası, besleyici ve hafif bir lezzet olması nedeniyle özellikle yaz aylarında tercih edilen bir çorbadır. Besin değeri yüksek olan bu çorba, hem sindirimi kolaylaştırır hem de hafifliği sayesinde ana yemek öncesi mideyi rahatsız etmez. Herkese afiyet olsun! |