Düğün Çorbası Etli Düğün çorbası, özellikle düğün ve mevlitlerde yapılan, et, un ve yoğurt katılarak hazırlanan geleneksel bir Anadolu çorbasıdır. Üzerine kızgın tereyağı dökülerek servis edilir. Anadolu yemek kültürünün başlıca tariflerinden birisidir. Hemen hemen birçok köy düğününde bu çorba ile karşılaşmanız mümkündür. Bu çorba hem kuşbaşı etle hem de tavuk eti ile yapılabilir. Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Düğün Çorbası Etli Nasıl Yapılır? İlk olarak kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyalım. Üzerine su ve tuz ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim ve tencereyi ocaktan alalım. Düdüklü tencerenin havasını çıkardıktan sonra, kapağını açalım ve haşlanan etleri ince ince didikleyelim. Süzülen etlerin suyunu ister çorba için ister başka bir yemek için kullanabilirsiniz. Ardından çorbayı yapacağımız derin bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile ince doğranmış kuru soğanları koyalım ve 1 dakika kadar soteleyelim. Daha sonra soğanların üzerine etleri ilave edelim ve soğanlarla birlikte 1 dakika kadar kavuralım. Bu esnada etlerin üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynama devam ederken, çorbanın terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un ve yumurtayı bir kase içerisinde çırpalım. Hazırladığımız terbiyenin üzerine kaynamakta olan etlerin suyundan 1 kepçe ilave edip karıştıralım. Ilık hale gelen terbiyeyi yavaşça çorbanın üzerine ekleyelim ve kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştıralım ve kaynatalım. Son olarak çorbanın tuzunu ekleyelim ve bir süre kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Sosu için küçük bir tavaya tereyağı ve pul biber ilave edip kızdıralım. Hazırladığımız etli düğün çorbasını kaselere koyalım ve üzerine kızdırılmış pul biberli yağı gezdirip servis edelim. Afiyet olsun. |
Gazzali
12 Temmuz 2024 CumaDüğün çorbası yaparken yoğurt ve yumurtayı eklerken kesilmemesi için nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaGazzali, düğün çorbası yaparken yoğurt ve yumurtayı kesilmeden eklemek için öncelikle yoğurdu ve yumurtayı iyice çırpmanız önemlidir. Sonrasında bu karışımı direk çorbaya eklemek yerine, çorbadan bir miktar alıp yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek alıştırmanız gerekiyor. Bu şekilde yoğurt ve yumurta karışımının sıcaklığını dengede tutar ve kesilmesini önlersiniz. Ayrıca, yoğurt ve yumurtayı eklerken çorbayı sürekli karıştırmak da bu sürecin daha başarılı olmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!