Yuvalama Çorbası Yuvalama Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle yapımında kullanılan malzemelerin çeşitliliği ve zahmetli oluşu nedeniyle pek çok kişi bu çorbayı yapmaktan kaçınmaktadır. Ancak bu tarifimizde, yuvalama çorbasının en kolay ve pratik şekilde nasıl yapılacağını anlatacağım. Bu sayede siz de bu lezzetli çorbayı evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Yuvalama çorbası en çok Gaziantep yöresine ait olarak bilinir. Ancak bazı yöreler de bu çorbanın kendilerine ait olduğunu iddia etmektedir. Bu nedenle, çorbanın kesin olarak hangi yöreye ait olduğu tam olarak bilinmemektedir. Eğer siz de yuvalama çorbası yapmak istiyorsanız, aşağıdaki malzemeleri hazırlayarak işe koyulabilirsiniz. Yuvalama Çorbası Malzemeleri
Sos Malzemeleri
Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle bir gün önceden nohutları ıslatmak gerekmektedir. Daha sonra soğanı tüm olarak nohut ile bir düdüklü tencereye koyarak yeteri kadar tuz ekleyin ve içerisine inciklerin tamamını ekleyin. Ardından su ilave ederek yaklaşık 15 dakika haşlayın. Haşlama işleminden sonra etleri kemiklerinden ayırın. Köfteler için pirinçleri yarım saat önceden suya koyarak ıslatın. İrmik üzerine de iki kaşık su ekleyerek şişmesini sağlayın. Ardından bir kap içerisine un ve irmiği ekleyerek iyice yoğurun. Daha sonra kıyma ile pirinci robottan geçirin. Yoğurma işleminin ardından karışımı yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen köfte harcından küçük küçük toplar yaparak, bu topları un serpilmiş bir tepsi üzerinde biriktirin. Tüm köfte harcını aynı şekilde toplar haline getirdikten sonra tepsiyi sallayarak unlayın. Bu arada et suyunu süzerek bir kenara alın. Et suyu içerisine köfteleri ekleyerek yaklaşık 3 dakika kadar haşlayın. Bu sırada yoğurdun içerisine unu ekleyerek iyice çırpın. Çırparken et suyundan bir iki kaşık sosa katın ve tekrar iyice çırpın. Yapmış olduğunuz yoğurt sosunu kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Haşlanmış etleri ve nohutları da ilave ederek pişirmeye devam edin. Çorbanız piştikten sonra ocaktan alarak servis tabaklarına pay edin. Servis etmeden önce bir tava içerisinde tereyağı ile naneyi karıştırarak tabakların üzerine gezdirin. Artık yuvalama çorbanız hazırdır. Sıcak olarak tükettiğinizde çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun. |