Mısır Çorbası Mısır çorbası, kendine özgü lezzetiyle bilinen bir çorba türüdür. Bu çorba, özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı yörelerde daha yaygın olarak tüketilir. Kış aylarında sofralara lezzet katan bu çorba, yemeklerden önce tüketilerek afiyetle içilir. Gerçekten de harika ve nefis bir tattır. Mısır Çorbası Malzemeleri
Mısır Çorbası Nasıl Yapılır? Mısır çorbası yapımına ilk olarak tencereye mısırları koyarak ve üzerini geçecek şekilde su ekleyerek başlanır. Mısırlar yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan mısırların yarısı blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Kuru soğanların kabukları soyulur ve yemeklik olarak doğranır. Önceden hazırlanmış bir tencereye sıvı yağ eklenir. Yağ kızınca doğranan kuru soğanlar tencereye eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine un eklenir ve kavurmaya devam edilir. Mısır püresi karışıma eklenir ve 3 dakika daha pişirilir. Süt ve su azar azar karıştırılarak eklenir. Hazırlanan karışım kaynamaya başladığında tereyağı, haşlanmış mısırlar, tuz ve kırmızı pul biber eklenir ve 15 dakika daha kaynatılır. Afiyet olsun. |