Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil mercimek çorbası, ülkemizde nere olursa olsun herkesin en az bir kerede olsa yediği yiyeceklerden biridir. Akşam yemeklerinin yanında olmazsa olmazlardan olan yeşil mercimek çorbası en eski çorbalardan biridir. Yeşil mercimek çorbasının tarihi tam olarak bilinmese bile mercimeğin yetiştirilme zamanlarına kadar dayandığı bilinmektedir. Günümüzde de hala varlığını sürdüren yeşil mercimek çorbası, günümüzde en çok pişirilen ve en çok tüketilen çorbalar arasında yer almaktadır. Fakat bu kadar çok tutulmasına ve sevilmesine rağmen bu çorbayı yapmayı bilmemelerinden dolayı yapamayan insanlar bulunmaktadır. Birazdan vereceğin tarif ile yemek yapmasını bilen ya da bilmeyen herkes çok kolay bir şekilde yeşil mercimek çorbasını yapabilecektir.

Yeşil mercimek çorbası kesinlikle kırmızı mercimek çorbası ile karıştırılmamalıdır. Yeşil mercimek çorbasının hem lezzeti hem de görünüşü kırmızı mercimek çorbasından çok farklıdır. Yeşil mercimek çorbası, aslında yapılış olarak son derece basit ve çok zaman istemeden yapılan çorbalar arasında yer almaktadır. Gerek lezzeti olsun gerekse mercimeğin faydaları olsun son derece etkili olan bu çorbayı sizlerde aileniz için ya da misafirleriniz için yapabilirsiniz. Öyle ki evde yapacağınız mercimek çorbasının lezzeti diğer çorbalardan çok farklı olacaktır. Bu mükemmel lezzete sahip olan çorbanın yapılışına geçmeden önce malzemelerinden bahsedelim.


Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeleri

  • Bir adet orta boy kuru soğan,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir dolu yemek kaşığı domates salçası,
  • İki çay bardağı yeşil mercimek,
  • Bir miktar kuru nane (İsteğe bağlıdır)
  • Bir miktar kekik ve karabiber,
  • Pul biber ve tuz,
  • Bir buçuk su bardağı kaynar su,
  • Ve son olarak bir çay bardağı erişte

Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?


İşte bu malzemelerin tümünün hazır edilmesi sonrasında sizlerde yeşil mercimek çorbasının yapılışına geçebilirsiniz. Yeşil mercimek çorbası lezzeti ve görüntüsü nedeni ile günümüzde ülkemizde yapılan yemeklerin birçoğunun yanına yakışmaktadır. Bu nedenle eğer isterseniz sizlerde birçok yemeğin yanında mercimek çorbasını yapabilirsiniz. Fakat önemli bir durumu belirtmek isterim ki sizlerde yapacağınız yeşil mercimek çorbasının lezzetinin ve kıvamının iyi olmasını istiyorsanız kesinlikle malzemelerin miktarını söylenen şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Aksi durumda çorba lezzet kaybedebilir.

Bilindiği gibi mercimek bir tarım ürünüdür. Bu nedenle hasat edildikten son birçok işlemden geçirilerek evimize geldiği için hijyen açısından durum olumsuzdur. Bu nedenle öncelikle yeşil mercimek çorbasının yapılışına mercimekleri temiz bir şekilde yıkama ile geçelim. Mercimekleri temizce yıkadıktan daha sonra iyice suyundan arınması için süzün ve bir tencere içerisinde bir miktar su içerisinde iyice haşlıyoruz. Bu haşlama işlemi yaklaşık olarak 15-20 dakika olmalıdır.

Daha sonra ise ayrı bir kap içerisine bir adet soğanı ince ince doğruyoruz. Yemeklik olarak doğranan soğanları kavurmak için başka bir tencerenin içerisine malzemelerde bahsettiğimiz kadar sıvı yağı koyalım ve yağı kızdıralım. Yağ tam olarak kızdıktan sonra yavaş ve dikkatli bir şekilde soğanları ilave edelim ve rengi pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar tam olarak kavrulduktan sonra bu soğanlar üzerine yine malzemelerde bahsettiğimiz kadar salça ekleyerek bol bol karıştırarak salçayı dağıtalım.

Bu işlemde ise artık kavrulmuş soğan ve salçamız bulunmaktadır. Daha önceden haşlamış olduğunuz mercimekleri bu soğanların üzerine ekleyin ve bir buçuk litre sıcak suyu da ekleyin. Tabi ki bu işlemden sonra bol bol karıştırın. Karıştırarak pişirme işlemine devam edin ve içerisine isteğinize göre karabiber, tuz, pul biber ve kekik koyarak tekrar karıştırma işlemlerine devam edin.

Son işlem olarak çorbamız ocakta pişmeye devam ederken bizlerde bir yandan başka bir tava içerisine yağımızı ve nanemizi koyarak iyice kavuralım. Bu sos içerisine birazda pul biber atarsanız daha iyi olacaktır. Çorba iyice kaynadıktan sonra artık iyice pişmiştir. Servis kaselerine koyun ve üzerine son yaptığımız sosu ilave edelim.

Afiyet olsun.

Yeşil Mercimek Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Şehriye Çorbası Terbiyeli Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Şehriye Çorbası Terbiyeli Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Çeşitleri ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Çeşitleri ve Malzemeleri

Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Besleyici Bebek Çorbaları Nelerdir?

Besleyici Bebek Çorbaları Nelerdir?

Güncel

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Güncel

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6