Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı çorbası, çorba yemek öğünlerinin olmazsa olmazı olan bir yemektir çeşididir. Hemen her öğünde yemekten önce tüketilmesi gereken çorba, mideyi yumuşatarak ana yemeklere hazırlar. Bu yüzden her yemekten önce mutlaka çorba tüketilmelidir. Vücuda birçok faydası olan çorba kış aylarında tüketildiği zaman hastalıklara karşı vücudu koruyucu rol de oynamaktadır. Ülkemizde birçok lezzetli çorba çeşitleri yapılmaktadır. Bu çorbalardan bir tanesi olan mantı çorbasının tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Öncelikle mantı çorbası tarifi için gerekli olan malzemelerimizi sayarak, sonrasında yapılış işlemini sizlere anlatarak, bu lezzetli çorbamızın tarifini sizlerle paylaşalım.


Mantı çorbasının yapılışı için gerekli olan malzemeler

  • Bir kâse mantı
  • Bir kâse nohut
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • Bir tane küçük boy soğan
  • İki diş sarımsak
  • Bir su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
  • Bir tane limon
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir miktar tuz

Mantı çorbası nasıl yapılır?


Mantı çorbamızın malzemeleriimizi hazırladık ve yapım işlemine geçtik. Öncelikle bir kâse mantımızı haşlamak için tencereye aktarıyoruz. Üzerine bir miktar su ilave ederek haşlanması için ocağa alıyoruz. Mantılarımız haşlanmaya yakın üzerine bir su bardağı et ya da tavuk suyunu ilave ediyoruz. Bir kâse nohudumuzu da ilave ederek bir süre daha pişiriyoruz. Diğer taraftan içerisinde çorbamızın sosunu hazırlamak için ayarladığımız tavayı alıyoruz. İçerisine bir çorba kaşığı tereyağını koyuyoruz ve ocağın üzerine alıyoruz. Tereyağını kızdırdıktan sonra içerisine bir adet küçük boy soğanı küçük doğrayıp koyuyoruz ve soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Pembeleşen soğanların içerisine bir çorba kaşığı biber salçasını koyuyoruz ve salçayı kavuruyoruz. Kavrulan salçanın içerisine iki diş sarımsağı iyice ezerek koyuyoruz. Üzerine karabiber ve naneyi ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Son olarak bir adet limonun suyunu sıkarak sosun içerisine ilave ediyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu pişmekte olan mantı çorbamızın içerisine aktarıyoruz ve tuzumuzu ilave ediyoruz. Çorbamızı biraz daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.

Mantı çorbamızın pişirme aşamasını da bitirdik ve bu lezzetli çorbamız servise hazır hale geldi. Hazırlamış olduğumuz hem lezzetli hem de bol vitaminli olan mantı çorbamızı artık ailemize ve misafirlerimize ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.

Mantı Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Çorbalar Tarifleri ve Malzemeleri

Kremalı Çorbalar Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çorba Çeşitleri ve Tarifleri

Hazır Çorba Çeşitleri ve Tarifleri

7 Aylık Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6