Acılı Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Acılı Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ekşili Çorba

Acılı Ekşili Çorba, kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Bu çorba, diğer çorbalardan farklı olarak grip ve nezle gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir. Boğaz ağrılarına karşı etkili olan Acılı Ekşili Çorba, boğazları yumuşatarak mikropları ve toksinleri yok eder. Bu nedenle, kış aylarında hem içimizi ısıtır hem de gribal enfeksiyonlara karşı önemli bir bitkisel şifa kaynağıdır. Hazırlanışı zahmetli olmayan bu çorbayı herkes evinde rahatlıkla yapabilir. Acılı Ekşili Çorba, baharat ve acı tutkunları için de vazgeçilmezdir. İçeriğindeki malzemeler sayesinde enerji deposu ve vitamin kaynağıdır. Ülkemizin yemek kültüründe olduğu kadar Uzak Doğu mutfağında da önemli bir yere sahiptir.

Acılı Ekşili Çorba İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk but
  • 250 gr. hazır erişte
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı zencefil
  • 5 adet taze mantar
  • 2 adet kırmızı veya sivri acı biber
  • Bir su bardağı soya sosu
  • Bir su bardağı sirke (pirinç veya elma sirkesi)
  • 3 tutam suya filizi
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 5 adet yeşil soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • Bir tutam tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 5 adet lahana yaprağı
  • 1.5 litre sebze veya tavuk suyu

Acılı Ekşili Çorba Nasıl Yapılır?

İlk olarak yeşil soğanları ince bir şekilde doğrayın ve bir kaba alın. Ardından acı biberlerin çekirdeklerini çıkararak, acı biber ve zencefilleri ince doğrayın ve kaba ekleyin. Havuç, mantar ve lahana yapraklarını da ince doğrayın. Erişteleri pişirin ve süzdükten sonra çorba servis edeceğiniz kaselerin altına yerleştirin.

Bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Kızgın yağa önceden doğradığınız acı biber ve zencefilleri ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra dilimlenmiş tavuk butlarını ekleyin. Tavukların rengi değiştikten sonra sırasıyla dövülmüş sarımsak, sebze veya tavuk suyu, doğranmış havuç, lahana, mantar, sirke ve soya sosunu ekleyerek pişirmeye devam edin. Pişirme işleminin sonlarına doğru nişastayı ekleyin ve karıştırın. Son olarak ince dilimlenmiş yeşil soğanları ekleyin ve bir süre daha pişirin. Ocağı kapatın ve önceden erişteli kaselere çorbayı servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sercan

11 Temmuz 2024 Perşembe

Bu çorbayı yaparken zencefil ve sirke eklediğimde tadı çok keskin oldu, bu malzemeler yerine başka ne kullanabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sercan, zencefil ve sirke yerine daha hafif tatlar arıyorsan limon suyu ve biraz rendelenmiş havuç deneyebilirsin. Bu malzemeler çorbanın tadını yumuşatır ve lezzet katar. Ayrıca biraz maydanoz da ekleyebilirsin, çorbanın aromatik olmasına yardımcı olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Ev Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Ev Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Domatesli Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?