Hamur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hamur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Çorbası, Tam bir kış çorbası olan hamur çorbasının bir diğer adı da kesme çorbasıdır. Hamur çorbası birçok bölgede kesme çorbası olarak da bilinmektedir. Yapılışı biraz zahmet gerektiren bu çorbanın lezzeti ise bir başka güzeldir. İşte size kış aylarında içinizi ısıtacak hamur çorbasının tarifi. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin.

Hamur Çorbası İçin Kullanılacak Malzemeleri
  • Yeteri kadar un
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Göz kararı salça (Tercihe göre domates ya da biber salçası kullanabilirsiniz)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • Göz kararı karabiber ve tuz
Hamur Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine 1 su bardağı ılıtılmış su, yumurta ve göz kararı tuz eklenir ve tüm malzemeler iyice çırpılır. Daha sonra, çırpılan malzemelerin içine yavaş yavaş un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğrulur. İyice özleştirilip yoğrulan hamur düz bir zemin üzerine alınarak mantı kalınlığında olacak şekilde açılır. Açılan yufkanın üzerine bol miktarda un serpilir ve rulo şeklinde yuvarlanarak sarıldıktan sonra, her parça 1 santim inceliğinde olacak şekilde bir bıçak yardımı ile kesilir. Kesilen her parça tek tek alınarak açılır ve üst üste koyulup, kere şeklinde tekrar kesilir. Kesilen parçalar bir kâğıdın üzerine serilir ve kurumaya bırakılır. Bu sırada kuru soğan soyulup, ince ince doğranır. Bir tencere içerisine 100 gram orta yağlı kıyma ile doğranan soğanlar eklenir ve kapağı kapatılır. Kıyma ve soğanlar suyunu çekene kadar ara sıra karıştırılmak suretiyle pişirilir. Daha sonra göz kararı tuz ve salça da tencereye eklenir ve pişirme işlemine 5 dakika daha devam edilir. Pişen malzemelerin içine 8 su bardağı sıcak su ilave edilir ve kaynaması beklenir. Su kaynadıktan sonra, kâğıt üzerine serilmiş olan hamurlar da tencereye eklenir ve hamur kokusu yok oluncaya dek pişirme işlemine devam edilir. Son olarak, tencerenin içine göz kararı karabiber, bir çay kaşığı kırmızıbiber ve önceden yıkanıp ince ince doğranmış 1 demet maydanozda eklenip ocağın altı kapatılır. Hazır olan çorba sıcak olarak servis edilir. Dilerseniz çorbayı limon ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hamur Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Çorbaları Ebru Şallı ve Malzemeleri

Bebek Çorbaları Ebru Şallı ve Malzemeleri

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Vicdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Vicdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorba Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Borç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Borç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriye Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriye Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6