Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Çorba, Öğünlerin vazgeçilmesi olan ve herkes tarafın tercih edilen çorba çeşitlerini birçok faydası bulunmaktadır. Çorabının faydalarını şu şekilde sayabiliriz; Ramazan ayların da yemeğe başlamadan önce bir kâse içilmesi önerilen ve mide yumuşak tutması için, grip ve soğuk algınlığı dönemlerin de özellikle boğaz ağrısı için, metabolizmayı çalıştırmak ve zayıflamak gibi birçok faydası bulunmaktadır. Kişiler tarafından özellikle sebze çorbası tercih edilmektedir. Tercih edilen çorba çeşitleri arasında Patatesli havuçlu çorba tarifi şu şekildedir;


Patatesli Havuçlu Çorba Malzemeleri

  • 2 adet orta boy yemeklik patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 kâse yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım adet limon
  • Bir miktar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su

Patatesli Havuçlu Çorba Üzeri için

  • 200 gram tereyağı
  • Taze soğan

Patatesli Havuçlu Çorba Nasıl Yapılır?


Öncelikle soğanları küçük yemeklik doğrayın. Daha sonra orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun ve yağın üzerine doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanı güzelce soteleyin. Diğer taraftan havucu ve patatesi temizleyerek rendeleyin. Tencerenin içine önce havucu ekleyin ve soğanlar kavurun. Daha sonra patatesi ekleyerek bir müddet kavurun. Kavurma işlemi tamamlanınca suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişme işlemi devam ederken diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayın. Çorbanın terbiyesi için, bir kabın içine yoğurdu koyun. Yoğurdun üzerine unu ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Bu karışımın içine soğuk su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra bu karışımı yavaş yavaş tencerenin içine aktarın. Çorbanın topaklanmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştır. Daha sonra tuzunu ilave edin. Eğer çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su kullanarak açabilirsiniz. Çorbayı pişmeye bırakın. Çorba pişerken ayrı bir tavanın içine tereyağını koyun ve eritin. Diğer taraftan taze soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tereyağı eriyince önce sarımsağı koyup karıştırın sonra da taze soğanı ekleyerek karıştırın. Taze soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Taze soğanlar yumuşayınca ocaktan indirin. Daha sonra pişen çorbaya ekleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Patatesli Havuçlu Çorba Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bizim Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Çorba Çeşitleri ve Tarifleri

Hazır Çorba Çeşitleri ve Tarifleri

Çocuk Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?

Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?

1 Kase Çorba Kaç Kalori?

1 Kase Çorba Kaç Kalori?

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çorba Kaç Kalori?

Hazır Çorba Kaç Kalori?

Bebeklere Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Bebeklere Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6