Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Çorba

Öğünlerin vazgeçilmezi olan çorbalar, birçok faydasıyla sofralarımızda önemli bir yer tutar. Patatesli havuçlu çorba da bu çorbalar arasında lezzeti ve besleyiciliği ile öne çıkar. Çorbanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Ramazan aylarında oruç açmadan önce mideyi yumuşatmak için önerilir.
  • Grip ve soğuk algınlığı dönemlerinde boğaz ağrısını hafifletir.
  • Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermeye yardımcı olur.
Özellikle sebze çorbaları, vitamin ve mineral açısından zengin olduğu için tercih edilmektedir. Patatesli havuçlu çorba tarifi ise şu şekildedir:

Patatesli Havuçlu Çorba Malzemeleri

  • 2 adet orta boy yemeklik patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım adet limon
  • Bir miktar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su

Patatesli Havuçlu Çorba Üzeri için

  • 200 gram tereyağı
  • Taze soğan

Patatesli Havuçlu Çorba Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları küçük yemeklik doğrayın. Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun ve doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanları güzelce soteleyin. Diğer taraftan havucu ve patatesi temizleyerek rendeleyin. Tencerenin içine önce havucu ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun. Daha sonra patatesi ekleyerek bir müddet kavurun. Kavurma işlemi tamamlanınca suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.

Çorbanın pişme işlemi devam ederken, diğer taraftan terbiyesini hazırlayın. Bir kabın içine yoğurdu koyun. Yoğurdun üzerine unu ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Bu karışımın içine soğuk su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra bu karışımı yavaş yavaş tencerenin içine aktarın. Çorbanın topaklanmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırın. Daha sonra tuzunu ilave edin. Eğer çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su kullanarak açabilirsiniz. Çorbayı pişmeye bırakın.

Çorba pişerken ayrı bir tavanın içine tereyağını koyun ve eritin. Diğer taraftan taze soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tereyağı eriyince önce sarımsağı koyup karıştırın, sonra da taze soğanı ekleyerek karıştırın. Taze soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Taze soğanlar yumuşayınca ocaktan indirin. Daha sonra pişen çorbaya ekleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

En Güzel Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

En Güzel Çorba Tarifleri ve Malzemeleri