İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Oktay Usta
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? Oktay Usta

İşkembe çorbası nasıl yapılır Oktay usta, Dana etinin işkembe kısmından yapılan limonlu ve sarımsaklı bir çorba çeşididir. Dünyanın birçok mutfaklarında da işkembe çorbası bilinmektedir. Bu çorbalara konan ürünler ülkelerine göre değişiklik gösterir. Örneğin Meksika'da yapılan menudo çorbasına soğan, kekik ve pul biberle yapılmaktadır. Hindistan'da yapılan çakna çorbası keçi işkembesinden pişirilir. Vietnam'da yapılan işkembe çorbasına fesleğen ve fasulye filizleri eklenerek pişirilir.

Türkiye'de yapılan işkembe çorbası Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya Cumhuriyeti ülkelerinde yapılan türlere benzemektedir. Aynı zamanda Bulgaristan ve Makedonya'da Türkçeden geçmiş işkembe çorba adıyla bilinir. Türkiye ve Balkanlar'daki komşuları birbirlerine birbirine benzeyen bir işkembe çorbası kültürüne sahip olduğu bilinmektedir. Bu ülkelerin çoğunda işkembe çorbasına milli bir çorba denilir.

İşkembe çorbasının sindirimi basittir, sindirim sistemini ferahlatan çalıştıran özelliği idrar söktürücü özelliğiyle insan için şifalı bir çorba yerine geçer.

İşkembe çorbası malzemeleri
  • Yarım kg kadar kaynamış suda pişirilmiş işkembe
  • 2 su bardağı kadar işkembe suyu
  • Su
  • Tuz
Terbiyesi için
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon
  • 2 çorba kaşığı un
Üzeri için
  • 1 çorba kadar kaşığı tereyağı
  • 1 çay kadar kaşığı toz biber
Sosu için
  • 1 çay kadar bardağı sirke
  • 3 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?

Daha önceden haşlanmış işkembeyi küp-küp olacak şekilde doğruyoruz. Çorbayı yapacağımız tencereye işkembeyi alıyoruz ve su ilave ederek yine haşlamaya devam ediyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu kâseye koyuyoruz. İçine unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ekliyoruz ve bu arada çorbayı karıştırıyoruz. Çorbanın suyundan kepçeyle azar azar alarak terbiye kasesine ilave ediyoruz. Bir yandan da çorbanın kesilmemesi için karıştırmaya devam ediyoruz.

Terbiye parmağın yanmayacağı sıcaklıkta olmalıdır. Hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak tencereye ilave ediyoruz. Çorbamızı kıvamı koyulaşana kadar kaynatmaya devam etmeliyiz.

Tuzunu atarak tereyağını eritip toz biberi karıştırıyoruz. Çorbayı servis tabağına alarak üzerine biberli tereyağını ekliyoruz. Sarımsakları ezip bir kâseye koyuyoruz, üzerine sirkeyi koyarak karıştırabiliriz. Sosu da çorbayla birlikte servis edebiliriz.


İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Herle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Herle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6