Çorba Çeşitleri Oktay Usta
27 Haziran 2024

Çorba Çeşitleri Oktay Usta


Çorba, özellikle kış aylarının vazgeçilmez başlangıç yemeğidir ve herkes tarafından severek tüketilir. Çorba, çok geniş bir yelpazede birçok çeşidi yapılabilen ve farklı tatlar elde edilebilen bir yemektir. Çorbalarda damak tadına göre istediğiniz malzemeyi ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz, böylelikle size geniş bir tarif yelpazesi sunar. Örneğin, bir mercimek çorbasını birçok farklı tarifle hazırlayabilirsiniz. Kimisi sütlü ve kremalı yaparken, kimisi sebzeli veya sade yapabilir. Bu tamamen kişinin damak tadına göre şekillenir.

Mercimek Çorbası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • İki adet havuç
  • Bir adet soğan
  • Bir adet patates
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Su
  • Bir tatlı kaşığı salça

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın yapımı için öncelikle bir adet soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Bir tencereye bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soğanları kavuruyoruz. Soğanlar kavrulurken havuç ve patates de soyulur ve küp küp doğranarak tencereye alınır ve kavrulmaya devam edilir. Mercimek de bu esnada iyice yıkanır ve tencereye ilave edilir. Ardından kaynamış suyu ekleriz. Bu miktarı, çorbanın koyuluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Koyu seviyorsanız az su, daha akışkan seviyorsanız fazla su koyarak ayarlayabilirsiniz. Tuzunu da ekleyip çorbayı pişmeye bırakıyoruz. Çorba pişince el blenderinden geçirip bir kenara alıyoruz. Sosunu hazırlamak için bir tava çıkarıyoruz ve iki yemek kaşığı tereyağı ile bir tatlı kaşığı salçayı iyice kavurup çorbanın üzerine döküyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.

Havuçlu Patates Çorbası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • İki adet havuç
  • Bir adet patates
  • Bir soğan
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir kase yoğurt
  • Bir limon
  • Üç çorba kaşığı un
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Su

Havuçlu Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın yapımı için önce soğanı ve havucu küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Derin bir tencere alıp içerisine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyor ve üzerine soğan ve havucu ekliyoruz. Kavurmaya başlıyoruz. Onlar kavrulunca patates de küçük küçük doğranır ve tencereye ilave edilir. Ayrı bir kapta su kaynatın ve sebzelerin üzerine dökün ve kapağı kapatıp kaynamaya bırakın. Bu süreçte sosu için yoğurt, un ve bir limon suyu bir kapta çırpılır ve su tam kaynadığında bir yandan karıştırarak bu sosu tencereye ekleyin ve tuzunu atın. İstediğiniz koyuluğa ulaşınca altını kapatın ve üzerine toz biberi tereyağı ile kavurup dökün. Sıcak bir şekilde servis ediniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ezogelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ezogelin Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Ev Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Güncel

Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Güncel

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri