Pirinçli Yayla Çorbası Pirinçli yayla çorbası, küçük büyük herkes için besleyici ve vitamin açısından zengin bir çorbadır. Özellikle küçük çocuklar ve bebekler için anneler tarafından sıkça tercih edilir ve çocukların yerken sorun çıkarmadığı bir çorba çeşididir. Ayrıca süt ve süt ürünleri tüketmeyen çocuklar için de ideal bir besin kaynağıdır. Gerekli Malzemeler
Hazırlık Aşaması Pirinçli yayla çorbası için öncelikle bir su bardağı pirinci ayıklayıp yıkayın. Yıkanmış pirinçleri orta boy bir tencereye koyun ve üzerine yedi su bardağı su ile iki su bardağı et suyunu ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Yoğurtlu Karışımın Hazırlanışı Başka bir kapta iki su bardağı yoğurdu, bir tatlı kaşığı tuzu, bir adet yumurtayı ve üç yemek kaşığı unu iyice karıştırın. Hazırladığınız bu yoğurtlu karışımı yavaş yavaş pişen pirinçli karışıma ekleyin. Karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırmayı bırakın ve beş dakika daha kısık ateşte pişirin. Sosun Hazırlanışı Pirinçli yayla çorbasının sosu için bir kapta bir kahve fincanı sıvı yağ ve tereyağını eritin. Bu yağ karışımına bir tatlı kaşığı kuru nane ve bir çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyin ve hafifçe ısıtın. Hazırladığınız sosu önceden pişirdiğiniz pirinçli yayla çorbasının üzerine gezdirin. Çorbanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun. |