Düdüklüde Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Düdüklüde Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde mercimek çorbası, sofraların baş tacı yemeklerinden bir tanesi, can kurtaran, içerisinde et olmasa da besleyici ve leziz kolay çorbadır aslında mercimek çorbası. Gerekli malzemeler gayet olağan, her vakit elimizin alt kısmında, bozulma riski olmamış şeyler. Bir de düdüklü tencereniz varsa bu patik çorbayı yemeye hazırlıklı duruma getirmenin müddeti hazırlıklı çorbaları dahi geçiyor. Şimdilik yemek yapmak işine ilk kez başlayanlar, bekarlar, öğrenciler amaçlı aşamalar şeklinde anlatılmıştır. Yeter ki eliniz hazıra değil doğala gitsin. Düdüklünüz yoksa da dert etmeyin, yalnızca azıcık daha uzunca sürede pişecekler hepsi bu.

Çorbanın tarifi ciddi anlamda de çok fazla kolay, düdüklü kullanmayı sevmeyenlerin dahi kolaylıkla hazırlayabileceği ölçüde. Ben mercimek çorbası hazırlarken lezzetini arttırmak amaçlı bütün malzemeyi daha önce bir kavururum ama siz isterseniz kavurmanıza dahi gerek yok. İsterseniz içerisine havuç ilavesi de yapmayabilirsiniz ama bence hoş bir kıvam ve tat katıyor. Ben düdüklüde hazırlamak istemiyorum yabancı bir tarif denemek talep ediyorum diyenler başka mercimek çorbası tariflerini deneyebilirler. Düdüklüde yemek yapmayı çok fazla kıymetli buluyorum. Bu da ne şimdi demeyin sakın zira yemeğin gıda değerinin kaybolmaması amaçlı besinlerin vitamin ve protein kayıplarının en az olması gereklidir. Alışılagelen tencerelerde kapak açılıp kapatıldıkça yemeklerin gıda değerleri kaybolmaktadır. Bunun neticesinde de biz adeta gıda değeri kaybolmuş yemekler yemekteyiz. Bu hali bir de uygun fiyat açıdan düşünmeliyiz. Hem gıda değeri az yemekler yapıp sağlığımızı riske atacağız aynı zamanda bütçemizi zarara uğratacağız. Benim mantığıma bu durum çok fazla aykırı geliyor. Bu sebeple yemeklerimin çoğunu düdüklüde yaparım. Hem çok fazla hızlı pişiyor ve bana vakit kazandırıyor aynı zamanda daha az tüp veya naturel gaz faturası kabarıyor. Bundan bu gibi eğer kullanmıyorsanız düdüklüde yemeklerinizi pişirin çabucak daha sonra da kendinize vakit ayırın. Ben çok fazla kolay mercimek çorbasıyla düdüklü yemeği tarifi vermek istedim. Bilirsiniz mercimeği tencerede pişireceğimiz vakit ocağa koyarız.


Düdüklüde Mercimek Çorbası malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 çorba kaşığı tereyağı veya 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane minik boy soğan
  • 1 minik boy havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • 5 su bardağı su

Düdüklüde Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?


Kırmızı mercimeği 1-2 su yıkayın ve süzülmeye bırakın. Soğanı soyup 4 parçaya bölün, havucu ve sarımsağı da soyup iri iri doğrayın. Soğanı, sarımsağı, havucu ve salçayı tereyağı ile düdüklüye alın. Salçanın kokusu çıkıncaya denli kavurun, mercimek ve suyunu eklenerek karıştırın. Tuzunu, karabiberini ve nanesini ilave edip düdüklüyü kapatın ve ortada ateşte düdük ötünceye denli pişirin. Düdük öttükten daha sonra altını kısın 15 dk pişirin. Pişen mercimekleri blenderden geçirerek servis yapın.

Düdüklüde Mercimek Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6