Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuklu Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Düğün Çorbası hem özel günlerde hem de soğuk kıs günlerinde tercih edilebilecek lezzetli bir çorbadır. Aynı zamanda okul çağındaki çocukların ve soğuk ortamlarda dışarıda çalışmak zorunda kalan kişilerin kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve soğuğun olumsuz etkilerinden kurtulmak için tüketebilecekleri güzel bir çorbadır. Tarifi kolay ve yapımı zahmetsiz sık tercih edilebilecek bu çorbayı özel akşam yemeği davetlerinde ya da ramazan sofralarında da güvenle tercih edebilirsiniz.

Tavuklu Düğün Çorbası Malzemeleri
  • Bir kilo derisi üzerinde tavuk budu
  • Bir su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 baş kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, kara biber, kırmızı pul biber, nane
Tavuklu Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuklar derin bir tencereye bol su ile alınır ve içine bir baş kuru soğan ve bir diş sarımsak katılarak iyice haşlanır. Haşlanırken üzerinde biriken köpük bir kevgir yardımı ile toplanır. Tavuklar haşlandıktan sonra oluşan tavuk suyu iyice süzülür ve tavuklar ince ince didiklenir. Derin bir kâse içinde yoğurt, yumurta sarısı un ve tuz iyice karıştırılır ve tavuk suyu ile sıcaklığı ayarlanır ve tencereye yavaş yavaş aktarılır ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Bu sırada didiklenen tavuklarda tencereye alınır ve beş dakika daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılınca bir diş sarımsak dövülerek çorbaya eklenir ve tereyağı içinde kırmızı pul biber ve nane eritilerek çorbaya eklenir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Tavuklu Düğün Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Andoloz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Andoloz Çorba Tarifi ve Malzemeleri