Ekmek Arası Çorba Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ekmek Arası Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek arası çorba, Adını duyduğunuzda şaşırmamak elde değil. Ama aynen adı üstünde ekmeğin arasında çorba. Sert zemini ve kapağı bulunan kepekli bir ekmeğin içine konularak sıcak servis edilen bir çorbadır. Ülkemizde yeni yeni dağılan bu çorba, diğer ülkelerde de sevilerek yeniyor.

Macaristan'da geleneksel çorbası goulash da (Bazı kaynaklarda Osmanlı Mutfağındaki kul aşı diye geçer) ekmek arasında servis edilir.

Ekmek Arası Çorba Malzemeleri
  • 4 adet çavdar ekmeği (Yuvarlak küçük boy)
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kabak
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 bardak su
  • Dere otu
Ekmek Arası Çorba Nasıl Yapılır?

Rendelediğimiz soğanları ve tereyağını tencerede kavuruyoruz. Daha sonra kabakları da rendeden geçirip suyunu süzüyoruz. Tencereye ekleyip suyunu da katarak pişiriyoruz. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp tencereye ekliyoruz. Çorbamızı 10 dakika kadar kaynatıyoruz ve doğradığımız dere otlarını da atıp karıştırıyoruz. Ekmeklerin içini alıp daha sonra çorbada kullanmak için saklıyoruz. Boşalttığımız ekmeklerin içlerini çorba ile doldurup servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Ekmek Arası Çorba Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bir Kase Çorba Kaç Kalori?dir?

Bir Kase Çorba Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebekler İçin Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

1 Kase Çorba Kaç Kalori?

1 Kase Çorba Kaç Kalori?

Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri