Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Çorba, Özellikle yaz aylarında hazırlanan yoğurtlu çorbalar yazın sıcaklarından korunmamız için sıklıkla tükettiğimiz çorba tariflerinden olmaktadır. Yoğurtlu çorba tarifleri herkesin afiyetle tüketmiş olduğu ister yemeklerden önce ister öğün aralarında tüketimi gerçekleştirilen doyurucu bir tat olmaktadır. İçeriğinde kullanılan malzemelerin vermiş olduğu etkilerle kişileri kendine hayran bırakan bu çorba, içerisinde bulunan nanenin etkisiyle yaz aylarında bizlere ferahlık sağlar. Bu makalemizde yoğurtlu çorba tarifi, yoğurtlu çorba içerisinde kullanılan malzemeler ve bu çorbalarının yapılışın nasıl olduğunu tarif edeceğiz. Kolları sıvayalım ve işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Yoğurtlu Çorba Malzemeleri
  • 2,5 kâse yoğurt,
  • 1,5 su bardağı tepeleme süzme yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar buğday
  • Yarım litre kadar sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1,5 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Yoğurtlu Çorba Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu çorba tarifine başlarken öncelikle buğdayı düdüklü tencerede 5 su bardağı suyla 30 dakika haşlayarak başlayalım. Buğday haşlandıktan sonra tencereyi ocaktan bir kenara alalım. Yoğurt ve yumurtayı mikserle iyice karışana kadar çırpalım ve çelik bir tencereye boşaltalım. Kısık ateşte tahta kaşık yardımıyla hiç durmadan karışımı karıştıralım ve iyice pişirelim. Bir yandan da 1 su bardağı sıcak suyu hazırlayalım. 30 dakika sonunda kabarcıklar oluşmaya başladığında sıcak suyu az az ilave ederek yoğurdu inceltelim. Çorba tekrar kaynamaya başladığı vakit kaynatarak hazır hale gelen buğdayı suyuyla birlikte karışıma ilave edelim. Tuzu ekleyelim. Çorbayı karıştıralım ve yine kısık ateşte 5 dakika buğdayların yoğurdu çekmesine izin verelim. Eğer kıvam fazla koyu olduysa azar azar sıcak su ilave ederek kıvamı oluşturalım. Tencereyi ateşten alalım. Tereyağını bir tavada, orta ateşte eritelim. Pul biberi eriyen yağa ilave edelim ve pul biberi yakmamaya özen gösterelim, unu kahverengileşinceye kadar kavuralım. Hazırlanan tereyağını çorbanın üzerine gezdirelim. Kuru nane ufalayalım. Taze kişniş seviyorsanız eğer nane yerine kişniş de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Çorba Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebeklere Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Arpa Şehriye Çorbası

Oktay Usta Arpa Şehriye Çorbası

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kelle Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri