Tarhana Çorbası Çeşitleri Tarhana çorbası, geçmişten günümüze kadar Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmuştur. Özellikle 1980'lere kadar, ülkemizin ekonomik olarak zor günler geçirdiği dönemlerde, sabah kahvaltılarında peynir ve zeytin gibi yiyeceklerin bulunamadığı zamanlarda tarhana çorbası önemli bir besin kaynağı olarak tüketilmiştir. İçeriğinde birçok vitamin barındıran tarhana çorbası, farklı bölgelerde kendine özgü tariflerle hazırlanır. Maraş, İç Anadolu, Marmara ve Ege bölgelerinin kendine has tarhana çorbası tarifleri bulunmaktadır. Tarhana çorbası; salçalı, şehriyeli, yoğurtlu, kıymalı gibi farklı malzemelerle çeşitlendirilebilir. Tavuk Sulu Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Tavuk Sulu Tarhana Çorbası Yapımı Orta boy bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Üzerine ev yapımı domates salçasını ilave ederek kısık ateşte salçayı kavurun. Salça kavrulduktan sonra tavuk suyunu ekleyin. Ardından tarhanayı ilave edip karıştırın. Çorbanın içine nane, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tarhana çorbasını pişirirken sürekli karıştırmak önemlidir. Kısık ateşte sürekli karıştırılan tarhana çorbası, bir süre sonra kıvamını yoğunlaştıracaktır. Kıymalı Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Tarhana Çorbası Yapımı Tarhanayı bir kâseye alarak bir bardak su ilave edin ve ıslanması için bekletin. Tencereye tereyağını koyarak eritin. Soğanları küp küp doğrayarak tereyağının içerisine ekleyin. Soğanlar kavrulduktan sonra domates salçasını ilave ederek kavurmaya devam edin. Üzerine kıymayı ve kırmızı biberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Islanan tarhanayı tencereye koyarak üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın. Çorbanın koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak bir miktar tuz ekleyip ocağın altını kapatın. Hemen servis tabağına koyarak misafirlere ikram edebilirsiniz. Bu iki tarif dışında da birçok tarhana çorbası çeşidi bulunmaktadır. Kendi damak zevkinize göre kıymalı, şehriyeli ve salçalı çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun. |